“Υπερήφανος” εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σύρο

  • Κυριακή, 25 Μαρτίου, 2018 - 13:06

 Με λαμπρότητα και το δέοντα σεβασμό στην ένδοξη ιστορία της Ελλάδας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Μετά το πέρας της Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης Λευτέρη Κρέτσου, γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του Βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Συρίγου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και φορέων της Σύρου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, τμήματα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου καθώς και διμοιρία του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που είχε συρρεύσει από νωρίς στην πλατεία Μιαούλη.

Μετά τη λήξη της παρέλασης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, που διηύθυνε η αρχιμουσικός Alice Labarche, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.