Ετήσιος χορός του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

Ετοιμάζει αποσκευές για Αμοργό

Τους χορηγούς, τους φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που συνέβαλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση της τρίτης αποστολής του στη Φολέγανδρο, τίμησε στην καθιερωμένη χοροεσπερίδα του ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, μία εβδομάδα πριν ανάψει τις μηχανές του για το νησί της Αμοργού.

Οι αποστολές του Ομίλου στις Μικρές Κυκλάδες αποτελούν την κορωνίδα της δράσης του, μια προσφορά της Σύρου στα νησιά της άγονης γραμμής, εκεί όπου η αγάπη πραγματικά πιάνει τόπο.

Η 4η κατά σειρά αποστολή του με τίτλο «ΠαραΣΥΡομαι… Αμοργό» θα διαρκέσει από 28 Απριλίου έως 1η Μαΐου και περιλαμβάνει παιδαγωγικές δράσεις και δύο θεατρικές παραστάσεις στη Χώρα και την Αιγιάλη, καθαρισμό βυθού και παραλιών και δράση από την WWF Ελλάς, η οποία θα συντροφεύσει τον Όμιλο στο ταξίδι του για τρίτη συνεχή χρονιά.

Την αποστολή θα συνοδεύσουν επίσης η Ομάδα Αιγαίου και η Κατερίνα Τοπούζογλου από τον Οργανισμό «All for blue» που θα μιλήσει για την προστασία των θαλασσών και θα πραγματοποιήσει δράση στη θάλασσα.

Η χοροεσπερίδα του Ομίλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον Πολυχώρο «Plaza». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βίντεο της 3ης αποστολής στο νησί της Φολεγάνδρου, η οποία αγκαλιάστηκε θερμά από τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους της.

Η θάλασσα ενώνει τους ανθρώπους εκεί όπου η αγάπη πιάνει τόπο

Αμέσως μετά, τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους φορείς και τους ανθρώπους οι οποίοι υποστήριξαν έμπρακτα τη δράση. Ανάμεσά τους, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – συνδιοργανωτής της αποστολής-, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος προσέφερε φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο του για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Φολεγάνδρου, η Ομάδα Αιγαίου, η RePlay Media, η Εν.Το.Πο.Συρο, η εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» για τη δημοσιογραφική κάλυψη, εμπορικά καταστήματα και ιδιώτες και φυσικά το πρατήριο υγρών καυσίμων «Τα Γουργουράκια», μέγας χορηγός της αποστολής.

Οι τιμώμενοι συνεχάρησαν τον Όμιλο για το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που προσφέρει στα μικρά νησιά των Κυκλάδων, καθώς μέσα από τις δράσεις του περνά το μήνυμα της αγάπης για το περιβάλλον και το συνάνθρωπό μας, καθώς και το μήνυμα της συνεργασίας.

Στον χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Δημήτρης Κοσμάς σημείωσε ότι ο Όμιλος κατάφερε να καταρρίψει το μύθο ότι η θάλασσα χωρίζει τους ανθρώπους, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η θάλασσα ενώνει και φέρνει κοντά τους ανθρώπους και μεταφέρει την αγάπη ακόμα και σε περιοχές απομονωμένες  μέσα στα μελτέμια και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους Αντώνη Μπαλόπιτα, Ελένη Γρίβα και Αντώνη Νεοφώτιστο.