Θερινή εκστρατεία ενημέρωσης της HELMEPA

  • Παρασκευή, 11 Μαΐου, 2018 - 06:21

Φέτος με κάθε ευκαιρία, η διεθνής κοινότητα δίνει έμφαση στη ρύπανση από πλαστικά και την τεράστια ζημιά που αυτή προκαλεί στο περιβάλλον, θαλάσσιο, παράκτιο και χερσαίο. Τόσο η Ημέρα της Γης που γιορτάστηκε πρόσφατα όσο κι η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών που πλησιάζει έχουν θέμα την πρόληψη της ρύπανσης από πλαστικά, την ανάγκη άμεσων λύσεων και τη σύνδεση της υγείας των ωκεανών με τη δική μας. Στο χώρο της ναυτιλίας, τα Κράτη Μέλη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού-ΙΜΟ, τον Απρίλιο 2018, αποφάσισαν την υιοθέτηση ειδικού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της Agenda 2030 του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της σοβαρής απειλής από τα πλαστικά.   

Έτσι φέτος, είναι επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα του «Γλάρου» της HELMEPA «ΌΧΙ σκουπίδια – ΌΧΙ πλαστικά στις θάλασσες και τις ακτές μας» κι ας έχει συμπληρώσει 34 χρόνια ζωής! Αυτό επιβεβαιώνουν και οι μεγάλες ποσότητες πλαστικών, όπως καλαμάκια, μπουκάλια, σακούλες και υλικά συσκευασίας, που εθελοντές μαζεύουν κάθε χρόνο στους καθαρισμούς βυθών, ακτών, λιμνών, ποταμών και δασών της πατρίδας μας.

Η φετινή θερινή εκστρατεία ενημέρωσης της HELMEPA, εκτός από το spot του «Γλάρου», που προβάλλουν δωρεάν τηλεοπτικά κανάλια, περιλαμβάνει και δυο αφίσες, τις οποίες σχεδίασε ο δημιουργός του «Γλάρου», Σταύρος Γεωργιάδης.

Η πρώτη αφίσα με το «Γλάρο» να πετάει πάνω από τις ακτές απομακρύνοντας μπουκάλια, ποτήρια και άλλα πλαστικά, απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό. Την προβολή της σε όλη την Ελλάδα έχουν αναλάβει οι 6.150 μαθητές-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA». Η δεύτερη αφίσα, που απευθύνεται στην ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα, απεικονίζει την Υδρόγειο εγκλωβισμένη σε πλαστική σακούλα. Το μήνυμα της “Keep Oceans Free of Plastics” - Ας Κρατήσουμε τους Ωκεανούς Καθαρούς από Πλαστικά, θα προβάλλουν παγκόσμια τα Μέλη της HELMEPA, 408 πλοία, 180 διαχειρίστριες εταιρείες και ναυτιλιακοί οργανισμοί και 13.500 Έλληνες ναυτικοί. 

Ας αναδείξει η ενημερωτική αυτή εκστρατεία την απειλή των πλαστικών και την ευθύνη του καθενός μας για να εξαλείψουμε τον κίνδυνο που εμείς δημιουργούμε!

Ετικέτες: