Πρωτόγνωρη συμμετοχή για τα συριανά δεδομένα

  • Τρίτη, 29 Μαΐου, 2018 - 16:15

Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο δρομικό αθλητικό γεγονός των Κυκλάδων, το Syros Run 2018, το οποίο χρηματοδότησε και έθεσε υπό την αιγίδα της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το Σάββατο 26 Μαΐου η "καρδιά" της Ερμούπολης γέμισε δρομείς για τρίτη συνεχή χρονιά. Φέτος η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε πρωτόγνωρη για τα συριανά δεδομένα. Αθλητές που ταξίδεψαν στη Σύρο προκειμένου να αγωνιστούν και αθλητές κάθε ηλικίας απέσπασαν θερμό χειροκρότημα, όπως ο ογδοντάχρονος Συριανός δρομέας Γιώργος Λαγογιάννης, που για άλλη μια φορά κατάφερε να τερματίσει και να περάσει το μετάλλιο στο στήθος του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης, που ήταν παρών στην εκδήλωση, δήλωσε σχετικά: "Απεδείχθη ότι οι τοπικοί Σύλλογοι των Κυκλάδων έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνον μεγάλα αθλητικά events. Από την πλευρά μας, αισθανόμαστε δικαιωμένοι που στηρίξαμε το Syros Run. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αθλητισμό. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιτυχία των αγώνων, που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με ικανοποιεί το γεγονός ότι είδαμε στους δρόμους οικογένειες, μικρά παιδιά  και εκατοντάδες θεατές.

Οι περίπου 1.850 αθλητές έδωσαν "κίνηση" στην πόλη. Η συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα αποτελεί μια υγιή παράμετρο της κοινωνικής ζωής, διότι μέσα από τη συμμετοχή και την ευγενή άμιλλα διαμορφώνονται χαρακτήρες, ιδιαίτερα των νέων παιδιών. Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η συνύπαρξη των ανθρώπων σε δράσεις ατομικής και κοινωνικής εξωστρέφειας, έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Δρομείς Σύρου", σε όσους συνέβαλλαν στην άρτια διοργάνωση, στους εθελοντές, στους συμμετέχοντες, και φυσικά στα μικρά παιδιά".

Ετικέτες: