Ανακοίνωση Ν. Ταβουλάρη για τα επεισόδια στην Επιθεώρηση Εργασίας Σύρου

"Μονιμοποίηση επίλυσης διαφορών με μεθόδους τραμπουκισμού"

  • Κυριακή, 8 Ιουλίου, 2018 - 10:14

Με αφορμή τα γεγονότα της 4ης Ιουλίου 2018 στο χώρο των γραφείων της Επιθεώρησης Εργασίας Σύρου είναι αναγκαίο και χρήσιμο να επισημανθούν τα ακόλουθα:

1.   Ο Νομικός μας Σύμβουλος κ. Α. Ρούσσος παρέστη στην Επιθεώρηση Εργασίας κατόπιν προσκλήσεώς της, αντιπροσωπεύοντας αποκλειστικά τα Ναυπηγεία Σύρου (ΝΑ.ΒΙ.Ε.Σ.)

2.   Δεν είναι η πρώτη φορά που ορισμένοι συνδικαλιστές υιοθέτησαν ή αν θέλετε ανέχθηκαν τις επιθέσεις εναντίον διαφωνούντων και εναντίον των μελών της Διοίκησης του Νεωρίου.

3.   Ειδικότερα τον Σεπτέμβριο του 2016 η Διοίκηση του Νεωρίου αποκλείστηκε στις εγκαταστάσεις του και υπέστη έντονες σωματικές επιθέσεις και συστηματική εξύβριση. Είχε προηγηθεί κατάληψη του Ναυπηγείου και είχαν προηγηθεί αυθαίρετες και παράνομες κατακρατήσεις πλοίων και παντός είδους αυθαιρεσίες και εξευτελισμοί όσων εργαζομένων διαφωνούσαν. Όλοι αυτοί δηλαδή οι «τραμπουκισμοί» έγιναν δυστυχώς ανεκτοί και από τους περισσότερους παράγοντες της Σύρου.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται και αντιδρούν στα φαινόμενα αυτά.

4.   Η υιοθέτηση της μεθόδου εκφοβισμού διαφωνούντων φαίνεται ότι γίνεται πλέον ανεκτή όχι μόνο στο Ναυπηγείο αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη τη Σύρο. Και η κοινή γνώμη εθίζεται στη μονιμοποίηση επίλυσης διαφορών με μεθόδους «τραμπουκισμού».

Και μια προσωπική παρατήρηση: Στα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρεται ως υπεύθυνος των τελευταίων γεγονότων ο υπογράφων. Νομίζω πως δεν θα έβλαπτε σε τίποτα να υπήρχε λίγο περισσότερη προσοχή.

Ν. ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ