Ο Ν. Ταβουλάρης υπεραμύνεται της τεχνογνωσίας των εργαζομένων του Νεωρίου

Κατόπιν μακράς σιωπής του, ο πρόεδρος του Ομίλου Νεώριον, Νίκος Ταβουλάρης, εμφανίστηκε υπεραμυνόμενος της τεχνογνωσίας των εργαζομένων του ναυπηγείου, εξ αφορμή των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παρακολούθηση προγράμματος εκπαίδευσης τους, για ναυπήγηση σκαφών από αλουμίνιο.

Οι εταιρικές συμφωνίες της αγοράστριας εταιρείας του Νεωρίου ONEX με τη γαλλική εταιρεία Ocea Construction Navale, στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν πρόσφατα και τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, έχοντας ως κύριο αντικείμενο την ναυπήγηση στρατιωτικών αλλά και επιβατηγών πλοίων από αλουμίνιο, έστρεψαν το ενδιαφέρον και στην απόκτηση από το προσωπικό της σχετικής τεχνογνωσίας.  

Καθώς η υπόθεση του ναυπηγείου του Νεωρίου φαίνεται να βαίνει προς την τελική ευθεία διευθέτησης της, όταν σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η κατάθεση του φακέλου προς επικύρωση του από το Πρωτοδικείο Σύρου, ο κ. Ταβουλάρης που προτίμησε την σιωπή καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, πλέον εμφανίζεται με μία λιτή δήλωση, μέσω της οποίας επιχειρεί να καταστήσει σαφές πως το εργατικό δυναμικό του Νεωρίου διαθέτει την τεχνική επάρκεια επί του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταβουλάρης υπενθυμίζει πως ήδη οι κατασκευές των ΤΠΚ του Πολεμικού Ναυτικού και άλλων 2 πλοίων, που ήταν εξολοκλήρου από αλουμίνιο  και πραγματοποιήθηκαν από το εργατικό δυναμικό των ναυπηγείων Νεωρίου και Ελευσίνας, αποτελεί γεγονός που καταδεικνύει την απόλυτη γνώση των εργαζομένων, αλλά και των εκσυγχρονιστικών κινήσεων που είχαν γίνει στο ναυπηγείο, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Αναλυτικά ο κ. Ταβουλάρης αναφέρει στη δήλωση του: «Τις τελευταίες εβδομάδες αναφέρεται σε διάφορες αναρτήσεις του διαδικτύου η πρόθεση της ONEX S.A. να αποστείλει στην Γαλλία εργαζόμενους του Νεωρίου με στόχο να εκπαιδευτούν σε τεχνογνωσίες ναυπήγησης πλοίων από αλουμίνιο κλπ.

Προς πληροφόρηση της Κοινής Γνώμης τονίζουμε ότι τόσο οι εργαζόμενοι του Νεωρίου όσο και της Ελευσίνας είναι απολύτως ενημερωμένοι δεδομένου ότι από το 2002 έχουν κατασκευαστεί από την Ελευσίνα με συνεχή και ταυτόχρονη απασχόληση και του Νεωρίου όλες οι υπερδομές των ΤΠΚ όπως και 2 πλοίων εξολοκλήρου από αλουμίνιο.

Αυτά για να αρχίσει επιτέλους να αποκαθίσταται η πραγματική κατάσταση και εκσυγχρονισμός του Νεωρίου κατά την παρελθούσα 25ετία».