Η Σύρος στο πλευρό των πυρόπληκτων

  • Παρασκευή, 27 Ιουλίου, 2018 - 06:15

Θερμή ήταν η ανταπόκριση της Συριανής κοινωνίας στο κάλεσμα των Προσκόπων Σύρου για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στην Αττική για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Την πρωτοβουλία συντόνισε η Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αποστόλης Ρουσσουνέλος επικοινώνησε τόσο με την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, όσο και με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος προκειμένου να λάβει οδηγίες για τον τρόπο αποστολής των συλλεχθέντων ειδών.

«Σήμερα θα πακετάρουμε τα πράγματα, τα οποία θα σταλούν στο Κέντρο συλλογής της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής και θα διανεμηθούν σε δεύτερη φάση στους πυρόπληκτους, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο Περιφερειακός Έφορος, Νεκτάριος Αλυφαντής.

Οι κάτοικοι της Σύρου προσέφεραν τρόφιμα, φάρμακα, νερά και χυμούς, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην Εστία των Προσκόπων Σύρου, στην Πλατεία Μιαούλη.

Βοήθεια παρείχαν, μεταξύ άλλων, το τμήμα μπάσκετ του Άρη Σύρου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Ναυτικών Σύρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Σύλλογος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου.