Η ελπίδα περπάτησε στην Ερμούπολη

Στο κέντρο της Ερμούπολης ξεχύθηκαν μέλη και νέοι φίλοι του Συλλόγου Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ», συμμετέχοντας στο καθιερωμένο «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας», που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα της αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου).

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις ενηλίκων και παιδιών, καθώς και η ενημέρωση των ατόμων με αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα, οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση και τις καρδιοπάθειες που επέρχονται λόγω των νοσημάτων αυτών.

Τα μυστικά και τα ευεργετικά αποτελέσματα της ήπιας άσκησης αποκάλυψε μέσα από την ομιλία της η καθηγήτρια φυσικής αγωγής και αθλητισμού Χριστίνα Τσαγδή, PhD στην άσκηση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Μία γενική αναφορά στις ρευματοπάθειες έκανε ο Ρευματολόγος Μιχάλης Λυγνός, με την ευχή τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου «ΙΑΣΙΣ» να συναντιούνται συχνότερα και να ασκούνται παρέα. Τέλος, ο ειδικός καρδιολόγος Δημήτρης Τσανακτσής μίλησε για τις καρδιοπάθειες στους πάσχοντες από ρευματικά νοσήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι κατάφεραν να παρευρεθούν στο ετήσιο ραντεβού τους, αλλά και όσους βρίσκονταν έστω και νοερά κοντά τους.

Σημειώνεται, ότι για την προστασία των αρθρώσεών μας, το περπάτημα είναι η ιδανικότερη  και η πιο απλή μορφή άσκησης ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική μας κατάσταση.