4ος ανοιχτός κολυμβητικός διάπλους “Θυμάμαι το Σάμινα” στην Πάρο

Επιστρέφει ο αγώνας της... μνήμης

  • Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:13
  • /   Eνημέρωση: 20 Σεπ. 2018 - 7:57

Για τέταρτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο, ο κολυμβητικός διάπλους, αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου του 2000, “Θυμάμαι το Σάμινα”.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι μνήμες όσων χάθηκαν καθώς και οι άνθρωποι που συμμετείχαν και βοήθησαν στη διάσωση των ναυαγών.

Το κύριο event του Κολυμβητικού Διάπλου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα. Ο διάπλους περιλαμβάνει μία κολυμβητική απόσταση 2χλμ και απευθύνεται σε κολυμβητές όλων των ηλικιών.

Θυμάμαι... Κολυμπάω... Σέβομαι...

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, “σε ανάμνηση του ναυαγίου Σάμινα διοργανώνουμε κάθε χρόνο ένα κολυμβητικό διάπλου από την βραχονησίδα του Αγ. Σπυρίδωνα μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στην Κορακιά της Πάρου. Ένας κολυμβητικός φόρος τιμής για τα θύματα, τους διασώστες και όλους όσους βοήθησαν στο ναυάγιο του Σάμινα στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000”.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνων στο ναυάγιο του Σάμινα καθώς και σεμινάρια ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών με σκοπό να προάγει την ασφάλεια των λουομένων.

- Απευθύνεται σε κολυμβητές με εμπειρία σε διασχίσεις ανοικτής θαλάσσης.

- Για την συμμετοχή απαιτείται προσκόμιση προηγούμενης κολυμβητικής εμπειρίας.

- Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τα σκάφη υποστήριξης του διάπλου.

Διατηρούμε τη μνήμη των θυμάτων ζωντανή

Σε ό,τι αφορά στο ουσιαστικό πνεύμα του Διάπλου του Σάμινα, οι υπεύθυνοι τονίζουν, πως “στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανή με σεβασμό τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτήν την τραγωδία, μιλάμε με τις πράξεις μας.Φέτος, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το κόστος συμμετοχής των 10€ του κάθε συμμετέχοντα θα διατεθεί για την αναγκαία συντήρηση και ανακαίνιση του Παρεκκλησίου του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στην Κορακιά της Πάρου που είναι αφιερωμένο στα θύματα του ναυαγίου”.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών, με τίτλο «Μαθαίνουμε να κολυμπάμε στην ανοιχτή θάλασσα με ασφάλεια», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22/9/2018 στις 11:00, στο Εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Πάρου - Paros Nautical Club, Σεμινάριο Ναυαγοσωστικής και Πρώτων Βοηθειών από την Μάνια Bikof και την ομάδα της Lifeguard Hellas Save & Rescue Volunteer Team, “γιατί η ανοιχτή θάλασσα προσφέρει συγκινήσεις απαιτεί όμως σεβασμό”.