Συνέχεια των δράσεων του προγράμματος Seachange του Ιδρύματος Α. Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου

Η θάλασσα... αλλάζει και στο Κουφονήσι

  • Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, 2018 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 10 Οκτ. 2018 - 22:01

Η συνεργασία του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου με το πρόγραμμα Seachange του ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη συνεχίστηκε, μετά τις δράσεις στις παραλίες της Νάξου και στα Κουφονήσια.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε πρώτη φάση στις παραλίες Σπηλιά, Λουτρό, Καρνάγιο και Παριανός όπου απομακρύνθηκαν σκουπίδια κ πλαστικά από το βυθό και τις ακτές, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε καθαρισμός σε 4 παραλίες στο κάτω Κουφονήσι και στο Γλαρονήσι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού, σε γενικές γραμμές ήταν καθαρές.

“Κρίνουμε αναγκαίο να αναφέρουμε την άσχημη εικόνα που αντικρίσαμε στο αλιευτικό καταφύγιο Παριανός και να επισημάνουμε την ανάγκη για επιπλέον δράσεις. Το μέρος αυτό μας άφησε πραγματικά άφωνους. Στο βυθό εντοπίστηκαν χιλιόμετρα από πετονιές, δίχτυα, φίλτρα λαδιού (κάποια έσταζαν ακόμη λάδι), μπαταρίες, λάστιχα, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας, κουτιά από χρώματα, πινέλα και πολλά άλλα συνθέτοντας μια εικόνα που θύμιζε υποβρύχια χωματερή”, σχολιάζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σύλλογος.

Τέλος θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τον πρόεδρο της κοινότητας Κουφονησίου, κ. Αντώνη Κωβαίο για την βοήθεια του και την οικογένειά του τοπικού επιχειρηματία, κ. Γιώργου Βεκρή για την άψογη εξυπηρέτηση, με τη σημείωσε, πως το Seachange οσονούπω βάζει πλώρη για Δονούσα.

Ετικέτες: