Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και ενημέρωση του Λιμεναρχείου

  • Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018 - 14:22

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ, αναφορικά με την κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από τη Δευτέρα και να επηρεάσει τις Κυκλάδες την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 22/10, οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την τρίτη 23/10, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Ενημέρωση από τη Λιμενική Αρχή

Σε συνέχεια του σχετικού Δελτίου πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. η Λιμενική Αρχή Σύρου ενημερώνει σχετικά με την σφοδρότητα των φαινομένων, ενώ συνιστά οι “Αλιευτικοί Σύλλογοι, όπως προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (τηλέφωνα επικοινωνίας: 22810 88888). Επίσης, περισσότερες λεπτομέρειες δίδονται στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο (www.emy.gr)”.