Το πρόγραμμα Sea Change του ιδρύματος Α. Λασκαρίδη ολοκλήρωσε τις δράσεις του στις Κυκλάδες

Σχοινούσα και Δονούσα “καθάρισαν” με τις ακτές

  • Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 2018 - 06:12

Τελευταίος σταθμός του προγράμματος Seachange Greek Islands του Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη για το 2018 ήταν τα νησιά της Σχοινούσας και της Δονούσας.

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου σε συνεργασία με τον σύλλογο νέων Σχοινούσας και βέβαια την ομάδα Seachange πραγματοποίησε υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι και παράκτιο στην παραλία Μυρσίνη. Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στην Ντέπυ και τον Jérôme του ιστιοπλοϊκού"Xanemo sailing" για την πολύτιμη βοήθεια και τη φιλοξενία

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το πρόγραμμα Seachange_Greek_Islands μαζί με το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου το τριήμερο 19-21 Οκτωβρίου, παράλληλα με το "Donoussa Trail Running" πραγματοποίησε καθαρισμούς ακτών και βυθού στο νησί της Δονούσας . Έγινε καθαρισμός των παραλιών της Καλοταρίτισσας, Κεδρου, και Σταυρού από μικροπλαστικά και άλλα αντικείμενα. “Για ακόμα μια φορά εντυπωσιαστήκαμε από τα "ευρήματα" στο βυθό του λιμανιού, όπως μπαταρίες, φίλτρα λαδιού , δίχτυα, Λάστιχα κ.α.”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι στόχος του προγράμματος είναι οι πολυεπίπεδες παρεμβάσεις στα νησιά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση των κατοίκων. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένοι καθαρισμοί ακτών σε συνεργασία με τους κατοίκους, εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, πρόγραμμα citizen science για την ενεργοποίηση των μαθητών-ερευνητών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αποδέκτες ειδικές ομάδες κοινού.