Υποβρύχιος και παράκτιος καθαρισμός παραλιών Σύρου από την Green Team της Uni-pharma & InterMed

  • Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020 - 15:43

Μία ακόμη δράση για την προστασία του Περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος, θα πραγματοποιήσει η Green Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (με τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & INTERMED) το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020.

Ειδικότερα, η Green Team του Ομίλου, θα υλοποιήσει δράσεις υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού στις παραλίες της Σύρου και περισυλλογή πλαστικών απορριμμάτων (10.00 έως 13.00), σε συνεργασία με την επικεφαλής του Ελληνικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού «All for Blue» κυρία Κατερίνα Τοπούζογλου και την εξειδικευμένη σε καταδύσεις Ομάδα της, παρουσία του Λιμεναρχείου Σύρου, του Κέντρου Υγείας Σύρου και του Δημάρχου Σύρου.

Στόχος της Ομάδας του ΟΦΕΤ, είναι να καθαρισθούν οι θάλασσες και οι ακτές Αγκαθωπές και Φετουρή της Σύρου, με το σύνθημα “Save the Sea”.

Οι δράσεις θα γίνουν με τη μέθοδο zero waste, με το πρωτόκολλο της All For Blue, το οποίο έχει μόνο εξοπλισμό πολλαπλών χρήσεων αποφεύγοντας τα πλαστικά μιας χρήσης.

Τα απορρίμματα θα ζυγιστούν και θα καταγραφούν σε παγκόσμια τράπεζα δεδομένων, απ’ όπου συλλέγονται πληροφορίες κάθε χρόνο για τις διεθνείς έρευνες.

Η σημαντική αυτή 5η περιβαλλοντική ενέργεια, υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής για την Κοινωνική Υπευθυνότητα και ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων «U & I Green» του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Η Green Team του ΟΦΕΤ, θα στείλει το μήνυμα ότι «Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να προστατεύσουμε το Περιβάλλον».