Εκπαίδευση σε θέματα ασφαλείας στους μαθητές του ιδ. Δημ. Σχολείου Αγ. Γεώργιος

  • Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, 2018 - 13:06

Εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας που αφορούν στην καθημερινή τους ζωή πραγματοποιήθηκε στης 30 Οκτ. 2018 στους μαθητές του Ιδ. Δημοτικού Σχολείου "Άγιος Γεώργιος" από την ομάδα της SAFETYCHECKED μιας νέας υπηρεσίας της Maistrali Safety. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο κος Γιώργος Ζερβός, μηχανικός και ο κος Στάθης Σταθόπουλος, ιδιοκτήτης του ομίλου Maistrali Group.

Ξεκινώντας με ένα κατάλληλο ενημερωτικό βίντεο και με τη χρήση σχετικών εικόνων, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διαπιστώσουν κάποιους από τους κινδύνους που υπάρχουν στην καθημερινή τους ζωή στο δρόμο, το σχολείο, το σπίτι κλπ και να συζητήσουν τους τρόπους προστασίας τους.

Αφηγήθηκαν τα βιώματά τους και δημιούργησαν τους κανόνες που διέπουν τα θέματα της ασφάλειας.

Η προσπάθεια αυτή έχει στόχο στην ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών στην έννοια της ασφάλειας και στη δημιουργία μιας νοοτροπίας που από τώρα μπορεί να καθορίσει τον τρόπο που

θα αντιλαμβάνονται και θα αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό και στη συνέχεια της ζωής τους.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου για την φιλοξενία και τη συμμετοχή τους.

Παρόμοιες εκπαιδεύσεις θα ακολουθήσουν και σε άλλους χώρους που δραστηριοποιούνται παιδιά και έφηβοι επενδύοντας στη βελτίωση των νεαρών πολιτών.