Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι από την ολοκαίνουρια Ομάδα «Ταχίνι»

Μία ομάδα ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις

«Σουσάμι άνοιξε» είναι το μότο της νεοσύστατης Ομάδας «Ταχίνι», που φιλοδοξεί να καλύψει μέσω των δράσεων και των πρωτοβουλιών της το κενό που άφησε πίσω της η ομάδα «συνδετήρας».

Το πρώτο Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι της ομάδας, αντίστοιχο εκείνων που διοργανώνονταν κατά το παρελθόν στο προαύλιο του κτιρίου Κορνηλάκη (βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου) φιλοξενήθηκε χθες στον χώρο της Βαρδακείου Σχολής Ερμούπολης.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αφήσουν, αλλά και να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν ρούχα, παιχνίδια, κουζουνικά, μικροσυσκευές και αντικείμενα σε καλή κατάσταση. Την πρώτη γνωριμία της ομάδας με την τοπική κοινωνία της Σύρου πλαισίωσαν μουσικοί και οργανοπαίκτες του νησιού.

Μελλοντικά σχέδια

Στόχος της Ομάδας «Ταχίνι» είναι η ενεργοποίηση αλλά και η ανοικτή επικοινωνία με τους πολίτες μέσα από τη διοργάνωση δράσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. «Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις, πράγματα που μας αρέσουν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Σύρο», δηλώνουν τα μέλη της στην «Κοινή Γνώμη», καθιστώντας γνωστό ότι επιθυμία τους είναι να θέσουν τις βάσεις για έναν διάλογο σε θέματα που απασχολούν το κοινό, αλλά και να φιλοξενήσουν καλλιτεχνικές ομάδες, που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο νησί και «σκοντάφτουν» στον οικονομικό παράγοντα. «Θα μπορούσαμε να φέρουμε μία θεατρική ομάδα, σε ένα καθαρά εθελοντικό πλαίσιο, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία μας», κατέληξαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το χαριστικό παζάρι της ομάδας «Ταχίνι» έλειπαν τα βιβλία, καθώς αυτά φυλάχτηκαν από τα μέλη της για το καθιερωμένο Παζάρι Βιβλίων της Βαρδακείου Σχολής Ερμούπολης, που θα ακολουθήσει, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.