Στο έλεος των καιρικών φαινομένων

“Ξεχασμένες” βρίσκονται οι ομπρέλες σε παραλίες του νησιού, οι οποίες δεν αποσύρθηκαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται σταδιακά, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

Το θέμα ανέδειξε, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μάρκος Ρούσσος. Αναλυτικά, ο κ. Ρούσσος σημείωσε, “σχετικά με τις παραλίες της νότιας Σύρου, της Ποσειδωνίας συγκεκριμένα και της Βάρης, στις οποίες οι ομπρέλες έχουν μείνει στο έλεος του Θεού και είναι ήδη Δεκέμβριος. Δεν έχουν μαζευτεί και ήδη καταστρέφονται από τους ανέμους. Νομίζω, ότι είναι μία εικόνα που δεν μας τιμά και θα πρέπει να μεριμνήσουμε να αποσυρθούν τώρα και την επόμενη περίοδο να ξαναμπούν στις θέσεις τους”.

Παρά την επισήμανση του κ. Μ. Ρούσσου, περίπου πέντε ημέρες αργότερα, οι ομπρέλες βρίσκονται ακόμη στις παραλίες, εμφανίζοντας σημαντικές φθορές. Σε αντίθεση, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, έχουν μεριμνήσει για την απόσυρση των ομπρελών και την προστασία των στύλων στήριξής τους, έναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Ετικέτες: