Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας σε Δημοτική Κοινότητα και ΚΑΠΗ Άνω Σύρου

“Αναγνωρίζουμε την προσφορά και ανταποδίδουμε”

  • Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, 2019 - 06:16

“Διπλή” πρωτοχρονιάτικη πίτα, έκοψαν από κοινού η Δημοτική Κοινότητα και το ΚΑΠΗ της Άνω Σύρου.

Παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για την Κοινωνική Υπηρεσία και προέδρου του ΚΑΠΗ, κ. Απόστολου Ρουσσουνέλου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Θ. Μενδρινού, καθώς και εκπροσώπων του Δήμου, έκοψαν την πίτα τους η Δημοτική Κοινότητα της Άνω Σύρου και το τοπικό ΚΑΠΗ.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός της ανακοίνωσης, πως λίγους μόλις μήνες πριν την επίσημη αλλαγή “σκυτάλης” στην αυτοδιοίκηση με τις εκλογές του Μαΐου, αντικαθίσταται ο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο πλήρως ανενεργός πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, ο οποίος, όπως σημειώθηκε, έχει από καιρό μετοικίσει μονίμως στα Ιωάννινα. Τη θέση του, αναμένεται, κατόπιν των απαραίτητων αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, να αναλάβει η κ. Αγνή Φρέρη, νυν τοπική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας.

Αναφορά στη δουλειά της Κοινωνικής Υπηρεσίας

Το λόγο πρώτος πήρε ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Ρουσσουνέλος, ο οποίος ευχόμενος χρόνια πολλά με υγεία, ευημερία και ευτυχία, ενημέρωσε τα μέλη του ΚΑΠΗ, σχετικά με την δουλειά της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, εξηγώντας, πόσο χρήσιμη μπορεί να φανεί στους πολίτες η υπηρεσία αυτή, όπως επί παραδείγματι για αιτήσεις που αφορούν στο Κοινωνικό Μέρισμα, το πετρέλαιο θέρμανσης ή το μεταφορικό ισοδύναμο, καθώς και πολλές ακόμη άλλες, που μπορεί να ενδιαφέρουν τόσο τους ίδιους, όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους. “Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στην κοινωνική υπηρεσία σε συνδυασμό με τα ΚΑΠΗ, έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Δουλεύουμε αθόρυβα, αλλά για να μπορέσουμε να σας στηρίξουμε, πρέπει εσείς να έρθετε σε εμάς, ώστε να σας ενημερώσουμε τι ακριβώς κάνουμε”, σημείωσε τέλος, ευχαριστώντας όλους, όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στη θέση της προέδρου της Δ.Κ. Άνω Σύρου η Α. Φρέρη

Από την πλευρά του, ο Χωρικός Αντιδήμαρχος Άνω Σύρου, κ. Μάριος Βουτσίνος, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά με πολλές χαρές, κάνοντας αναφορά στις δύο μεγάλες απώλειες αγαπημένων ανθρώπων, που υπέστη η περιοχή, κατά τους τελευταίους μήνες του 2018.

Επίσης, ο κ. Βουτσίνος ενημέρωσε σχετικά με το ζήτημα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Δημήτρη Ξανθάκη, αναφέροντας λακωνικά, πως “για τη Δημοτική Κοινότητα της Άνω Σύρου ήθελα να πω, ότι τη θέση του Δημήτρη Ξανθάκη, ο οποίος έχει φύγει για προσωπικούς λόγους και μένει πια στα Γιάννενα θα πάρει η Αγνή Φρέρη, η οποία αγαπά την Άνω Σύρο και πιστεύω να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία”.

Τέλος, αναφορικά με το ΚΑΠΗ, ο κ. Βουτσίνος προέτρεψε τα μέλη του να συνεχίζουν να στηρίζουν τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές του.

Το 2019 έτος αλληλεγγύης και συμπαράστασης

Τελευταίος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος, κ. Μαραγκός, ευχόμενος καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξίας, επισημαίνοντας, πως η αισιοδοξία και η ελπίδα αποτελούν απαραίτητα “συστατικά” ώστε να αντιμετωπίζονται με θετική στάση τα ζητήματα, με στόχο την επίτευξη των στόχων.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη με τη νέα χρονιά να πρυτανεύσει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση προς το συνάνθρωπο και ειδικότερα για όσους συνανθρώπους μας ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Στη συνέχεια, ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στην “κοσμογονία από πάρα πολύ μεγάλα έργα”, σε όλο το νησί όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, σε τομείς όπως οι μεταφορές, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση και η αποχέτευση και η εκπαίδευση.

Κλείνοντας, ο κ. Μαραγκός επεσήμανε, ότι “πρέπει να στοχεύουμε, τόσο στην πρώτη ηλικία, όσο και στην τρίτη ηλικία, στο ΚΑΠΗ και στους ανθρώπους, οι οποίοι οφείλουμε να τους αναγνωρίζουμε όσα έχουν προσφέρει και όσο μπορούμε να τους το ανταποδίδουμε".