Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις

  • Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, 2019 - 10:51

Η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου καταδικάζει την άγρια και βάρβαρη καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενάντια στους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, στη συγκέντρωση στις 11 Γενάρη, που διεκδικούσαν να μην πεταχθούν στην ανεργία, να μην ακυρωθεί κάθε προσδοκία τους για εργασία με ένα ακόμα άθλιο νομοθέτημα, εμπνευσμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον  ΟΟΣΑ, το οποίο υλοποιείται από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να ολοκληρώσει το βρώμικο έργο της, έδειξε για μια ακόμα φορά το αδίστακτο πρόσωπό της, χτυπώντας με βροχή από χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δυο διαδηλωτές.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών και φυσικά δεν λύνουν το πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία.

Ακόμα και σήμερα, στο κουτσουρεμένο σχολείο των περικοπών και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συμβασιούχοι για να εμφανιστεί μια υποτυπώδης εικόνα "κανονικότητας"!

Αυτή είναι «μεταμνημονιακή» εποχή που διατυμπανίζει η κυβέρνηση. Συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να έρθει η ανάκαμψη των κερδών για τους λίγους, για τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων.

Να ξέρει καλά όμως ότι δεν θα της περάσει. Οι εργαζόμενοι θα ανασυντάξουν το κίνημα τους και θα αντεπιτεθούν, αχρηστεύοντας και την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία.