Παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων εθίμων της Μικρασιατικής Οικογένειας και της Μουσικής Ομάδας του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου

«Συγκινητική η επισκεψιμότητα στη Στέγη μας»

  • Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, 2019 - 06:13

«Και εις έτη πολλά!» ευχήθηκε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου στα μέλη και τους φίλους του που συνέρρευσαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Ξενοδοχείο «Ερμής» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, οι ιερείς π. Λουκάς Βασάλος, π. Κωνσταντίνος Χαρούλης και ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλλάς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, καθώς και τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νικόλαος Λειβαδάρας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα έθιμα και τις συνήθειες της Μικρασιατικής οικογένειας κατά τη διάρκεια του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, εξέφρασε την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του για την αγάπη που επεφύλαξαν στη Στέγη Μικρασιατικής Μνήμης τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της Σύρου, μεταξύ αυτών και μαθητές αρκετών σχολείων από τη Βόρεια Ελλάδα και από άλλα μέρη της Ελλάδας.  

Πολύτιμη στήριξη από την τοπική κοινωνία

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη δημιουργία της Μουσικής Ομάδας του Συλλόγου, η οποία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασε κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρά Ασία και άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Δάσκαλος της ομάδας είναι ο κ. Αποστόλης Μάρης.

Επιπλέον, ο κ. Λειβαδάρας απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ για την παραχώρηση της αίθουσας, όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα της χορωδία, τον κ. Μανώλη  Ζώρζο, ο οποίος κατασκεύασε ανιδιοτελώς και δώρισε στον Σύλλογο  το πατροπαράδοτο καραβάκι «Μικρά Ασία», τα παιδιά του 6ου Δημοτικού σχολείου τα οποία μαζί με τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν τη Στέγη Μικρασιατικής Μνήμης και έψαλαν τα κάλαντα, καθώς και τα μέλη του συλλόγου για τα εκλεκτά εδέσματα που ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη για την όμορφη αυτή βραδιά.