Επίσημη παρουσίαση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Inner Wheel “Women for Europe 9” στη Σύρο

Η ανθρωπιά περνάει από χέρι σε χέρι

Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και η βουλευτής Έλενα Ράπτη περιλαμβάνονται ανάμεσα στους επίσημους ομιλητές του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Inner Wheel «Women for Europe 9» το οποίο θα διεξαχθεί στο νησί της Σύρου από 4 έως 7 Απριλίου 2019.

Το μεγάλο αυτό γεγονός ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Inner Wheel Σύρου, ο οποίος διεκδίκησε και κέρδισε, μεταξύ άλλων υποψήφιων ευρωπαϊκών χωρών τη διοργάνωση του φιλόδοξου πολιτιστικού προγράμματος που έχει ως στόχο να βελτιώσει τις ζωές και να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον τόσο στην Ευρώπη όσο  και στον Κόσμο.

«Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευθύνη που η Διοίκησή μας στη 247 Περιφέρεια Ελλάδος και η Διοίκηση του πανευρωπαϊκού συνεδρίου μας εμπιστεύθηκαν για μια τόσο σοβαρή διοργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ομίλου, Άσπα Αριστείδου, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία του Inner Wheel κατάφερε να κερδίσει τη διοργάνωση ενός Ευρωπαϊκού Συνεδρίου.

Θεμέλιος λίθος του Inner Wheel, η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών

Η 9η έκδοση που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο έχει ως θέμα «Τα παιδιά οδηγούν την Ευρώπη στον 22ο αιώνα. Αποφασιστική προσήλωση στα δικαιώματά τους». Ο Όμιλος Inner Wheel Σύρου επέλεξε και πρότεινε το συγκεκριμένο θέμα γιατί ποτέ άλλοτε δεν έχει ερευνηθεί στην ιστορία του Women for Europe και γιατί το κεφάλαιο «παιδιά» και η προστασία των δικαιωμάτων τους αποτελεί θεμέλιο λίθο του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα εξεταστούν σημαντικά ζητήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία με θύματα ή μάρτυρες κακοποίησης τα παιδιά, η παιδική εργασία, η εμπορία παιδιών και η παιδική πορνογραφία, τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες στην Ευρώπη αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης του bullying και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουν εντρυφήσει ιδιαίτερα πάνω στο θέμα του παιδιού, ένα θέμα που αφορά κάθε ευαισθητοποιημένο άνθρωπο. Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα μιλήσει για τη χάρτα δικαιωμάτων των παιδιών στην Ευρώπη, η Βουλευτής Έλενα Ράπτη θα αναφερθεί στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η  Διοικητική Διευθύντρια του Ιδρύματος ΕΛΙΖΑ για τα κακοποιημένα παιδιά, Αφροδίτη Στάθη θα αναπτύξει το θέμα «Το κακοποιημένο παιδί, υπόθεση όλων μας» και ο αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης, υπεύθυνος επί 23 έτη για το ηλεκτρονικό έγκλημα θα εστιάσει στους τρόπους κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Τον Όμιλο Inner Wheel Σύρου θα τιμήσουν με την παρουσία τους στο Συνέδριο τόσο η Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού, η Αυστραλή Christine Kirby, όσο και η οραματίστρια και συντάκτρια του Θεσμού αυτού, η Ιταλίδα Luisa Vinciguerra.

Μετά τις ομιλίες των επίσημων ομιλητών και των αξιωματούχων του Inner Wheel  θα δημιουργηθούν τρεις διαφορετικές ομάδες -εργαστήρια όπου σε διαφορετικούς χώρους θα αναλυθούν και θα συζητηθούν  τα υποθέματα του συνεδρίου με εργασίες που θα έχουν ετοιμάσει επιφανή μέλη του Inner Wheel. Τα συμπεράσματα αυτών των εργαστηρίων καθώς και το τελικό συμπέρασμα του συνεδρίου θα ανακοινωθούν την επόμενη ημέρα.

Εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου

Το σύνθημα του συνεδρίου που προτάθηκε από τon Όμιλο και έγινε αποδεκτό είναι η ρήση του Οδυσσέα Ελύτη, «Αν υπάρχει κάτι που περνάει από χέρι σε χέρι, αυτό είναι η ανθρωπιά». Το συγκεκριμένο σύνθημα επιλέχθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη βράβευση του ποιητή του Αιγαίου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Το Συνέδριό τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και μας τιμά ιδιαίτερα η συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, που από την πρώτη κιόλας στιγμή αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Η δυναμική οργανωτική ομάδα με τη βοήθεια της κ. Αλίκης Λεονταρίτη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άψογη διοργάνωση και την εκπλήρωση του ονείρου τους.

Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Inner Wheel Σύρου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Διογένης», παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του νησιού.