«Breaking Point»: Το θέμα του φετινού Συνεδρίου στην Ερμούπολη

5ος χρόνος του TEDxUAegean

  • Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:13

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συνεδριακά δρώμενα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων επιστρέφει την προσεχή άνοιξη για να ιντριγκάρει το πνεύμα και το νου μας.

Το 5ο TEDx University of the Aegean με την υπογραφή φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2019, στο Θέατρο Απόλλων.

Ομιλητές από πολλά πεδία των τεχνών και επιστημών θα προσφέρουν μια πλούσια διάδραση με το κοινό της εκδήλωσης, προσεγγίζοντας μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις τους το θέμα "Breaking Point".

Με αυτές τις δύο λέξεις μπορεί κανείς να εκφράσει μία καθοριστική στιγμή, μία στιγμή όπου μία κατάσταση φτάνει στα όρια της. Η μέχρι τότε ροή των πραγμάτων, ξαφνικά αλλάζει τροπή, από αριστερά κατευθύνεται πλέον δεξιά, από ευθεία γίνεται καμπύλη και αντίστροφα.

Είναι η στιγμή που επικρατεί πλήρης αναδιοργάνωση, οι ζώνες ασφαλείας τείνουν να καταργηθούν, προκειμένου να δομηθούν τα θεμέλια για την νέα αρχή.

Αποτελεί λοιπόν το πιο κρίσιμο σημείο στο χρονοδιάγραμμα μιας εξελικτικής πορείας.

Προκαλούνται αλλαγές, αντιδράσεις, όπως ένα σίδερο λυγίζει και σπάει, μια ζωή έρχεται στον κόσμο, μία οικονομία καταρρέει, ένας άνθρωπος ξεπερνάει τα όρια του και επαναστατεί.

Η κατάσταση που προηγείται μπορεί να χαρακτηρίζεται από ηρεμία ή ένταση. Ωστόσο μετά από το breaking point, είναι σίγουρα διαφορετική και μη αναστρέψιμη, εφόσον η υπέρβαση έχει πια γίνει.

Οι στιγμές που έπονται δεν θα σου επιτρέψουν να είσαι ποτέ ξανά ίδιος. Βρίσκεσαι στο σημείο μηδέν. Μπροστά σου το άγνωστο. Και ξεκινάς.

Ανάμεσα στα sessions του 5ου TEDxUAegean, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα workshops, τα exhibitions και να απολαύσουν τα γεύματα τους στο Αρχοντικό Βελισσαρόπουλος.

Το Αρχοντικό Βελισσαρόπουλος αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και σπουδαιότερα σε άξια νεοκλασικά σπίτια στο κέντρο της Ερμούπολης. Χτίστηκε το 1871 από τον Συριανό αρχιτέκτονα Βλυσίδη και σήμερα στεγάζει το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.