Έτοιμα να παρασυρθούν για 5η συνεχή χρονιά στις Κυκλάδες τα μέλη του ΟΦΤΣΣ

Επόμενο λιμάνι…. η Κίμωλος

  • Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:13

Η ευαισθησία και η αγάπη των μελών του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου για τους κατοίκους των μικρών νησιών των Κυκλάδων και ιδιαιτέρως τα παιδιά, που αναζητούν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, το παιχνίδι αλλά και τη διασκέδαση αποτυπώνονται στο βίντεο της 4ης αποστολής του με τίτλο «ΠαραΣΥΡΟμαι Αμοργό».

Οι καλύτερες και σημαντικότερες στιγμές από το ταξίδι του δραστήριου Ομίλου στο νησί της Αμοργού, που πραγματοποιήθηκε από 26 Απριλίου έως 1η Μαΐου 2018 προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Plaza, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, του περιφερειακού συμβούλου Μάρκου Δαδάου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρη Κοσμά, εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Σύρου, αλλά και πλήθους μελών και φίλων του Ομίλου.

Μετά την προβολή του βίντεο, απονεμήθηκαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου αναμνηστικά σε όλους στους φορείς και χορηγούς της αποστολής, οι οποίοι στηρίζουν διαχρονικά την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία. Μεταξύ των τιμώμενων και η εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» που αποτελεί σταθερό χορηγό επικοινωνίας και μόνιμο «συνταξιδιώτη» των παθιασμένων εθελοντών του Ομίλου που κάθε άνοιξη σκορπίζουν χαμόγελα στα παιδικά χείλη των μικρών Κυκλαδονήσων.

Στον χαιρετισμό τους, οι εκπρόσωποι των φορέων απηύθυναν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη με την ευχή να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και την όρεξή τους και να συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμη τις αποστολές τους, αποτελώντας πρότυπο εθελοντισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι σήμερα ο Όμιλος έχει επισκεφτεί τη Δονούσα, το Κουφονήσι, τη Φολέγανδρο και την Αμοργό ενώ τον προσεχή Απρίλιο ετοιμάζεται να ανάψει τις μηχανές του για την Κίμωλο με στόχο την πραγματοποίηση παιδαγωγικών και οικολογικών δράσεων αλλά και την παρουσίαση της παιδικής παράστασης «Γύρνα την Κλεψύδρα» με την επιμέλεια της Γεωργίας Ματσούκα από την ΕνΤοΠοΣυρο.