Χόμπι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

  • Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:12

Μια μεγάλη παρέα έγιναν και φέτος μέλη και φίλοι του Ερασιτεχνικού Αλιευτικού Ομίλου Βάρης «Η Φάμπρικα» για να κόψουν την πίτα τους και να καλωσορίσουν μία ακόμη χρονιά δράσεων και προσφοράς στο νησί μας, που έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να συνεχιστεί με την ίδια όρεξη και αγάπη από όλους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο καφέ – εστιατόριο «Γιωσηφάκι» στην παραλία της Βάρης, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, του Αντιδημάρχου Μάριου Βουτσίνου, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Δημήτρη Κοσμά, του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα αθλητισμού Γουλιέλμου Πρίντεζη, του περιφερειακού συμβούλου Τζώρτζη Μακρυωνίτη, του Διοικητή της 6ης Περ. Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ιάκωβου Γκύζη, του Λιμενάρχη Σύρου Ιωάννη Βαμβακούση και του

Τον σύλλογο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τοπικών φορέων με τους οποίους η «Φάμπρικα» διατηρεί άριστες σχέσεις. Το τοπικό συμβούλιο Βάρης εκπροσώπησε ο Θοδωρής Τσέκενης. Την πίτα ευλόγησε ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος ιδρύθηκε στις 3 Αυγούστου 1993 από ερασιτέχνες αλιείς και έχει ως σκοπό να φέρει τους νέους κοντά στη θάλασσα και στο χόμπι του ψαρέματος καθώς και να ενημερώνει τα μέλη του σε θέματα τεχνικά, νομοθετικά και ασφάλειας για τη θάλασσα και το ψάρεμα. Τα τελευταία 11 χρόνια διοργανώνει στις αρχές καλοκαιριού διαγωνισμό ψαρέματος για μικρούς ψαράδες ηλικίας 5 έως 15 ετών, έναν αγαπημένο θεσμό που χρόνο με το χρόνο αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερα παιδιά.