Ρωγμές και σπασμένες πλάκες, λόγω των ριζών, καθώς επίσης και δέντρα με κλίση, στα πεζοδρόμια της οδού Γεωργίου Παπανδρέου

Απαιτείται... συνολικότερη μέριμνα

  • Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:14

Στον ευπρεπισμό και το κλάδεμα των ευκαλύπτων, που βρίσκονται στα πεζοδρόμια κατά μήκος της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, προχωρούν σήμερα υπάλληλοι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι οδηγοί, οι οποίοι συνήθως σταθμεύουν τα οχήματά τους επί της Γ. Παπανδρέου, τοποθετήθηκε σήμανση με ειδική ταινία, καθώς και φυλλάδια, στα οποία υπάρχουν πληροφορίες, σχετικά με τις επιτρεπόμενες και μη ώρες στάθμευσης.

Αν και οι εργασίες κλαδονομής αποτελούν σημαντική δράση για την υγεία των δέντρων, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η γιγάντωση των ριζών τους, οι οποίες έχουν ωθήσει προς τα πάνω τις πλάκες του πεζοδρομίου, προκαλώντας ρωγμές και ανισόπεδα τμήματα, όπως επίσης και η ιδιαίτερα εμφανής κλίση μερικών δέντρων, προς την εσωτερική πλευρά.

Με στόχο την ευκολότερη και με μειωμένη επικινδυνότητα πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, κρίνεται επιβεβλημένη η μέριμνα, σχετικά με τον ευπρεπισμό των πλακόστρωτων, αλλά και η σωστή φροντίδα των δέντρων.