Εξυπηρέτηση ΑμεΑ και διευκόλυνση πρόσβασης

  • Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2019 - 06:15

Μία ράμπα ΑμεΑ, αναμένεται να διαμορφωθεί στο πεζοδρόμιο πλαγίως του κτιρίου του τελωνίου της Ερμούπολης, με στόχο αφενός την εξυπηρέτηση των πολιτών με κινητικά προβλήματα και αφετέρου την αποθάρρυνση των οχημάτων, να παρκάρουν στο σημείο, δημιουργώντας προβλήμτα στη ροή των οχημάτων.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, ο Λιμενάρχης Σύρου, κ. Γιάννης Βαμβακούσης, απηύθυνε αίτημα προς το προεδρείο του Ταμείου, ώστε να υπάρξει ρύθμιση, για την απομάκρυνση των οχημάτων, που συνήθως σταθμεύουν επί του πεζοδρομίου, ή ακόμη και επάνω σε αυτό, και από τις δύο πλευρές του δρόμου, καθώς συχνά δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή ροή των οχημάτων, λόγω της στενότητάς του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σύρου, κ. Δημήτρης Κοσμάς, ενημέρωσε το Λιμενάρχη και το Σώμα, πως στο σημείο αναμένεται να διαμορφωθεί, εντός του επόμενου διαστήματος ράμπα ΑμεΑ, με αποτέλεσμα αυτόματα να απαγορεύεται στο σημείο η στάθμευση, ενώ παράλληλα, θα εξυπηρετούνται και τα άτομα, με περιορισμένη κινητικότητα.