Ανάγκη συνολικότερης αναβάθμισης

Παρά το γεγονός, ότι για τη συνοικία των Πευκακίων, έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης και ανάπτυξής της, η περιοχή συνεχίζει να εμφανίζει σημάδια εγκατάλειψης.

Με την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς, την ανάπλαση της μικρής πλατείας, αλλά και την επικείμενη ανακατασκευή του σταδίου των Πευκακίων, η περιοχή έχει δει ενέργειες αναβάθμισης, ωστόσο, η συντήρηση και η συνολικότερη εικόνα της παραμένει ελλειμματική.

Οι δρόμοι, που περιβάλλουν την πλατεία και την παιδική χαρά, έως και το ύψος του ανοιχτού γυμναστηρίου, βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, ενώ παράλληλα, το ζήτημα της στάθμευσης, αποτελεί πρόβλημα αφενός για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες, οι οποίοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν, ενώ η κατάσταση που επικρατεί, ενδεχομένως μπορεί να φανεί επικίνδυνη και για τα νεαρά παιδιά, που κατευθύνονται ή απομακρύνονται από την παιδική χαρά.

Παράλληλα, οι καθρέφτες ορατότητας έχουν υποστεί βανδαλισμό, τόσο στην επιφάνειά τους, όσο και στα υπόλοιπα μέρη, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον λειτουργικοί.

Στο κέντρο δε, της μικρής πλατείας, ένα από τα πεύκα, έχει γείρει σε επικίνδυνο βαθμό, σχεδόν διακόπτοντας στη μέση τον κεντρικό διάδρομο διέλευσης.

Προκειμένου η αναβάθμιση της περιοχής να ολοκληρωθεί, απαιτείται μέριμνα για τη συντήρηση των ήδη υφιστάμενων υποδομών, αλλά και βούληση, προκειμένου να βελτιωθεί στο σύνολό της και όχι μόνο τμηματικά.

Ετικέτες: