Ιδανικός χώρος... χωρίς φροντίδα

Φροντίδα και αναβάθμιση απαιτείται για ένα από τα ομορφότερα, αλλά από καιρό εγκαταλελειμμένο, σημεία βόλτας και περιπάτου στην Ερμούπολη.

Ο λόγος για το πάρκο, που βρίσκεται παραπλεύρως του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και το οποίο αποτελεί, εκτός από ένα ιδανικό μέρος για βόλτα και χαλάρωση, μικρών και μεγάλων, επίσης “παράκαμψη” για όσους θέλουν να μεταβούν από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, όπισθεν του νοσοκομείου, στην οδό Φαίδωνος Κουκουλέ.

Το συγκεκριμένο πάρκο διαθέτει εξοπλισμό παιδικής χαράς, αλλά και “γηπέδου” μπάσκετ, με δύο μπασκέτες, που είναι τοποθετημένες στο επάνω μέρος του πάρκου. Παρά το γεγονός, ότι δεν είναι λίγα τα άτομα που επισκέπτονται το σημείο, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, τόσο ο εξοπλισμός της παιδικής χαράς, όσο και οι μπασκέτες, φαίνεται να μην έχουν συντηρηθεί για αρκετά χρόνια, καθιστώντας τα ενδεχομένως επικίνδυνα.

Παράλληλα, εντός του πάρκου, αρκετά είναι τα σκουπίδια και ιδιαίτερα πλησίον του μικρού κτιρίου, που στέγαζε τον Σύλλογο Νεφροπαθών Σύρου, ενώ δεν είναι λίγα τα κιγκλιδώματα, τα οποία λόγω σκουριάς και ενδεχομένως βανδαλισμού, έχουν γείρει επικίνδυνα, προς την πλευρά του μονοπατιού, που διασχίζει το μικρό πάρκο.

Δεδομένου, ότι πρόκειται για έναν επισκέψιμο χώρο, που πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής και όχι μόνο, επιλέγουν για τη βόλτα τους, αλλά και δεδομένου, ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα σημεία περιπάτου, χαλάρωσης και παιχνιδιού εντός της πόλης, κρίνεται αναγκαία η μέριμνα, τόσο για τον ευπρεπισμό του, όσο και για την αναβάθμισή του και τον εξοπλισμό του με σύγχρονα παιχνίδια και εγκαταστάσεις, ώστε τα παιδιά και οι νέοι να απολαμβάνουν στο χώρο το παιχνίδι τους με ασφάλεια.