Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Σύρο - Κατάθεση στεφάνων στα εθνικά ηρώα της Ερμούπολης από μαθητές, σπουδαστές και προσκόπους

Κόντρα στον "άνεμο" της λήθης

  • Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2019 - 18:15

Ομαλά και με ρυθμούς πιο ταχείς από τους συνηθισμένους, λόγω του έντονου αέρα που επιτάχυνε ελαφρώς το βήμα των μαθητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της Ερμούπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Σημειώνεται πως, αυτή τη φορά η καθιερωμένη εκδήλωση τιμής από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστές, προσκόπους, ομίλους και συλλόγους πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες νωρίτερα από την παραμονή της Εθνικής Επετείου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν κανονικά τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019  με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία την παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Σύρου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού στον Ξηρόκαμπο. Στη συνέχεια, στην προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου, Διοικητή του Οχυρού “Ρούπελ” κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής το 1941, κατατέθηκε στεφάνι από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Σύρου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και σπουδάστριες του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης  (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων, ενώ μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σύρου απέτισαν φόρο τιμής στο Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών.

Αμέσως μετά, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης από μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Λίγο πριν τη λήξη της στεφάνωσης, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου (με τάξεις Λυκείου) Σύρου και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου κατέθεσαν στεφάνι στην προτομή του Πυρπολητή Κανάρη.

Η στεφάνωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη.

Τα τμήματα παρέλασαν στο κέντρο της πόλης και χειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, που συγκεντρώθηκαν τόσο στην πλατεία Ηρώων, όσο και στην παραλιακή ζώνη.