Κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Σύρος πανηγύρισε την ημέρα ορόσημο για το Ελληνικό Έθνος

  • Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2019 - 13:30

Με τιμή, αλλά και με υψηλό αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας να αναβλύζει από τις καρδιές μικρών και μεγάλων κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί, στη Σύρο, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την έναρξη της εθνικής παλιγγενεσίας.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, που αποτέλεσε την αφετηρία της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγο, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και φορέων του νησιού, καθώς και μαθητικών αντιπροσωπειών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την πολιτική επιστήμονα Αγγελική Βουτσίνου, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στη συνέχεια, τελέστηκε κατά το έθος Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης, του ναού και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, μελών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και ενόπλου πεζοπόρου τμήματος του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης στην πλημμυρισμένη από κόσμο πλατεία Μιαούλη. Αμέσως μετά, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς από τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφιών.

Αναλυτικότερα, στην αυριανή έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».

Ετικέτες: