Το πρόγραμμα της 5ης αποστολής άνοιξε με παιδαγωγικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού

H αγάπη των παιδιών της Κιμώλου "παρέσυρε" τον ΟΦΤΣΣ

Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως γνωρίζει τον τρόπο να δαμάσει τα κύματα, αλλά όχι και την αστείρευτη όρεξή του για εθελοντική προσφορά και δράση μέσω της οποίας «ανατέλλουν» πολλά παιδικά χαμόγελα στα νησιά των Κυκλάδων.

Αυτή η «αδυναμία» παρασύρει κάθε χρόνο τα μέλη του ένα βήμα παραπέρα για νέες περιπέτειες, που αποτελούν κεφάλαια μιας -τρυφερής, ποτισμένης από την αλμύρα της θάλασσας και αληθινής αγάπης για το περιβάλλον -ιστορίας η οποία θα συνεχίζεται όσο η δίψα των μικρών μελών των τοπικών κοινωνιών για δραστηριότητες και διαφυγή από την καθημερινότητα, παραμένει άσβεστη.

Το έργο του Ομίλου αναγνωρίστηκε, εκτιμήθηκε και αγκαλιάστηκε από τα παιδιά της Κιμώλου, όπου τα μέλη του πραγματοποιούν από χθες το πρωί την 5η κατά σειρά αποστολή τους. Το απόγευμα της Παρασκευής, η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Κιμώλου μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας, δημιουργίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στο οποίο οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ποικίλες δράσεις.

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, σκυταλοδρομίες, μαντεψιές, ζωγραφική συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Ελπίδα Γαδ με την κιθάρα της, παιχνίδια μνήμης και face painting από την Αγνή Θαλασσινού ήταν μερικές από τις εκπλήξεις που οι παιδαγωγοί του Ομίλου, με την επιμέλεια της υπεύθυνης Χριστίνας Πρίντεζη επεφύλαξαν στα παιδιά της Κιμώλου. Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν θερμά στη δράση, ανταποδίδοντας την αγάπη τους στα μέλη με άπειρες αγκαλιές, φιλιά και ευχαριστίες αλλά και με συγκινητικά γράμματα, μέσω των οποίων εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους. «Αγαπώ όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν και προστατεύουν το νησί μας», έγραψε χαρακτηριστικά η μικρή Μαρία, μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε λίγη ώρα η θεατρική ομάδα του Ομίλου θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου την παράσταση «Γύρνα την Κλεψύδρα» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Ματσούκα.