Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

  • Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019 - 14:39

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης που προέκυψε από τις εκλογές της 12ης Απριλίου 2019. Η Ένωση Γονέων είναι το θεσμικό δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Συλλόγων Γονέων του νησιού μας με ευθύνη τον συντονισμό των Συλλόγων Γονέων της Σύρου, την ανάδειξη ζητημάτων και την που αφορούν στην βέλτιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νησιού καθώς και την συλλογική εκπροσώπηση στα θεσμικά όργανα, όπου αυτό προβλέπεται.

Οι θέσεις ευθύνης του Διοικητικού Συμβουλίου όπως προέκυψαν ομόφωνα έχουν ως εξής :

Πρόεδρος : Μηλιού Φραγκίσκα

Αντιπρόεδρος : Γιαννακόπουλος Βαγγέλης

Γενικός Γραμματέας : Ζεπάτος Χάρης

Ειδικός Γραμματέας : Χατζηχριστοφής Γιάννης

Ταμίας : Βακονδίου Ειρήνη

Μέλος : Αλατζόγλου Φίλιππος

Μέλος : Κοντογουλίδου Νένα

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στο φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, σύσκεψη εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Σύρου με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Σύρου.

Στην Σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων από τα Λύκεια (Γενικό, και Επαγγελματικό) , καθώς και από τα Δημοτικά Σχολεία 1ο , 2ο , 4ο και 6ο Ερμούπολης, Άνω Σύρου , Ποσειδωνίας και Αγ. Γεώργιος.

Στην διαλογική συζήτηση που ακολούθησε την αρχική εισήγηση της προέδρου της Ένωσης κ. Φρ. Μηλιού, αναδείχθηκαν ως κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τις προσπάθειες όλων προς επίλυση, η κρατική (υπο) χρηματοδότηση των σχολείων σε σχέση με τις καταγεγραμμένες ανάγκες καθώς και η πολύπαθη μεταφορά των μαθητών που αναδείχτηκε, κατά τον τρόπο που υλοποιείται στη Σύρο, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις όλων όσων παρενέβησαν, ως ανεπαρκής έως επικίνδυνη. Έγινε επίσης εκτενής αναφορά σε προβλήματα υποδομών με σημαντικότερη την αναγκαιότητα επισκευής του θόλου στο συγκρότημα των Γυμνασίων.

Για τα ζητήματα που αναδείχτηκαν, αποφασίστηκε ομόφωνα να επιδιωχθούν ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Δήμο, Περιφ. Δ/νση Εκπαίδευσης), καθώς και τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών. Παράλληλα αποφασίστηκε να επιδιωχθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους Βουλευτές των Κυκλάδων καθώς και τους υποψηφίους στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, με συγκεκριμένο υπόμνημα, επί του οποίου θα ζητηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Επιπρόσθετα συναποφασίστηκε η συνεχής επαφή / δικτύωση της Ένωσης με τους Συλλόγους Γονέων προκειμένου να επιτευχθεί ο βέλτιστος συντονισμός δράσης. Παράλληλα διατυπώθηκε η πρόθεση για συνέργεια σε παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης μαθητών/εκπαιδευτικών/γονέων σε ευρύτερα θέματα που αφορούν στις συνθήκες που διαβιούν, αναπτύσσονται και μορφώνονται τα παιδιά μας.