Τηλεοπτικά γυρίσματα της Αμερικανίδας σεφ Joanne Weir στη Σύρο

Μια γευστική περιπέτεια στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Τα παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και τις ομορφιές της αρχόντισσας Σύρου θα γνωρίσουν μελλοντικά εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή “Joanne Weir’s Plates and Places”.

H διάσημη Αμερικανίδα σεφ, που κάθε χρόνο προσκαλεί το κοινό της σε μια μαγειρική διαδρομή μέσω μερικών από τους πιο γευστικούς προορισμούς του πλανήτη, επισκέφτηκε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων με σκοπό να διδάξει στους μαθητές της τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, αλλά και να διαδώσει με τον πιο νόστιμο τρόπο τη φήμη της Σύρου στο εξωτερικό.  

Στο "Plates and Places", που αποτελείται από 13 επεισόδια, η Joanne προσπαθεί να βρει το βασικό συστατικό που χρειάζεται για να δημιουργήσει εξαιρετικά πιάτα: έμπνευση. Σε κάθε επεισόδια, η ίδια ακολουθεί συνταγές, παραδίδει μαθήματα και μοιράζεται ιστορίες. Το φυσικό τοπίο και το πάθος της για το καλό φαγητό συνδυάζονται και συνδιαμορφώνουν μια συναρπαστική περιπέτεια. Στόχος της να προβάλει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Από μοναδικά μίγματα μπαχαρικών που προετοιμάζονται από έναν καταστηματάρχη στη μαροκινή αγορά μέχρι το τέλειο ριζότο στην Ιταλία. Η αποστολή της Joanne είναι ξεκάθαρη. Η δημιουργία δελεαστικών γευμάτων με τη χρήση εύκολων διαθέσιμων συστατικών, η εξερεύνηση των προορισμών, η συνάντηση με τους ντόπιους και το μαγείρεμα με υλικά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της και την εμπνέουν για απολαυστικές μαγειρικές περιπέτειες.

Γεύσεις, αρώματα και εικόνες που θα «ταξιδέψουν» σε όλο τον κόσμο

Στο πλαίσιο αυτό, η Joanne Weir επισκέφτηκε τη Σύρο, μετά από πρόταση του καλού της φίλου Ηλία Μανδηλαρά, ο πατέρας του οποίου κατάγεται από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. «Η Σύρος είναι το πιο αγαπημένο μου μέρος στη γη, έρχομαι εδώ από μωρό και είμαι τόσο χαρούμενος που μας δίνεται η ευκαιρία να το προβάλουμε σε όλο τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η σεφ μαζί με την ομάδα τους περιηγήθηκαν στο νησί, ανακάλυψαν και δοκίμασαν γευστικά προϊόντα, ήπιαν τσίπουρο, ξετρελάθηκαν με τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες, μαγείρεψαν μουσακά στην κουζίνα τοπικής επιχείρησης και ερωτεύτηκαν τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

«Με τη Joanne κάναμε έξι διαφορετικά σόου που στην Αμερικάνικη τηλεόραση θα προβάλλονται για έξι χρόνια, συμπλήρωσε ο κ. Μανδηλαράς.

Η εκπομπή της προβάλλεται από το PBS (Public Broadcasting Service) και κάθε χρόνο την παρακολουθούν περίπου 34 εκατομμύρια τηλεθεατές.

 

Ετικέτες: