Εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Δίκτυο “Δάφνη”, με θέμα τη μετάβαση των νησιών στην καθαρή ενέργεια

Δικτύωση για τα «έξυπνα» νησιά

  • Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2019 - 06:22

Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε διεθνή εκδήλωση που διοργανώνει από κοινού με τους εταίρους του στο Smart Islands Energy Project (SMILE) και τη συνεργασία του Enterprise Europe Network γύρω από τη μετάβαση των νησιών στην καθαρή ενέργεια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), με τη συμμετοχή επιχειρήσεων, ερευνητικών φορέων, πανεπιστημίων και φορέων άσκησης πολιτικής.

Εν αναμονή νέων χρηματοδοτήσεων και πρωτοβουλιών που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επόμενο διάστημα για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων από-ανθρακοποίησης στα νησιά, η εκδήλωση αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φορείς να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, να παρουσιάσουν καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις καινοτόμες λύσεις που εφαρμόζονται πιλοτικά αυτή τη στιγμή σε τρία Ευρωπαϊκά νησιωτικά συστήματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά (Μαδέιρα – Πορτογαλία | Όρκνεϊ – Ηνωμένο Βασίλειο | Σάμσο – Δανία), στοχεύοντας στην αξιοποίηση τεχνολογιών έξυπνων δικτύων για μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στα τοπικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τα σχέδια μεταφοράς αυτών των λύσεων στα Ελληνικά νησιά.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις και φορείς που αναζητούν συνεργασία στους παρακάτω τομείς:

  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

  • Ενεργειακά αποδοτικές μεταφορές

  • Έξυπνα δίκτυα

  • Αποθήκευση ενέργειας

  • Ανταπόκριση στη ζήτηση

  • ICT

  • Χρηματοδοτικά εργαλεία

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην εκδήλωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύνδεσμο https://smile2match.b2match.io/.

Το SMILE2MATCH φέρνει ενεργά σε επαφή επιχειρηματίες, ερευνητές και δημόσιους οργανισμούς και ασχολείται με τη δημιουργία βιώσιμων νησιών, με συμμετέχοντες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για την έναρξη και τη δημιουργία νέων διεθνών συνεργασιών στους τομείς, μεταξύ άλλων, της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, των έξυπνων δικτύων, των λύσεων κινητικότητας και αποθήκευσης ενέργειας.

Η πρωτοβουλία Smart Islands Energy Project αφορά στην ανάπτυξη των έξυπνων δικτύων και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη μετάβαση σε ένα καθαρό, προσιτό και αξιόπιστο ενεργειακό σύστημα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντική η ανάπτυξη τεχνολογιών έτοιμων για την αγορά που διευκολύνουν αυτή τη μετάβαση. Τελικός στόχος του έργου Smart Islands Energy System (SMILE) είναι να προωθήσει την εισαγωγή αυτών των τεχνολογιών στην αγορά.

Ετικέτες: