Καθαρισμός των διαδρομών Παπούρι-Αετός και Παπούρι-Βαρβαρούσα

Ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Απάνω Μεριάς

  • Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2019 - 06:14

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων καθαρισμού μονοπατιών και καθαρισμού παραλιών της Απάνω Μεριάς Σύρου που έχουν ως στόχο την προστασία και ανάδειξη των περιοχών του δικτύου NATURA 2000.

Οι δράσεις διοργανώνονται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και τοπικούς φορείς της Σύρου και υλοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος για την Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.

Πρώτο σταθμό των ντόπιων εθελοντών και τοπικών φορέων - ομάδων της Σύρου αποτέλεσε το περασμένο Σάββατο το μονοπάτι από το Παπούρι στον Αετό και τη Βαρβαρούσα. Ειδικότερα, έγινε αναβίωση του παλαιού, εγκαταλελειμμένου τμήματος του μονοπατιού που ξεκινάει εντός του οικισμού του Παπουρίου και φτάνει έως το σημείο έναρξης της κύριας διαδρομής της δράσης. Λόγω της πυκνής βλάστησης στο τμήμα αυτό, χρησιμοποιήθηκε εξιδεικευμένο προσωπικό. Ωστόσο, οι εθελοντές που είχαν δηλώσει διαθεσιμότητα είχαν τη δυνατότητα να συμβάλουν σε κλαδέματα και καθαρισμούς κατά μήκος της ίδιας διαδρομής.

Τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι καθαρισμοί των μονοπατιών Παπούρι-Αετός-Βαρβαρούσα. Μετά το πέρας της δράσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα χαλάρωσης και κολύμβησης στις παραλίες «Αετός» και «Βαρβαρούσα». Οι δράσεις στις συγκεκριμένες ακτές, από τις οποίες θα συλλεχθούν τα απορρίμματα, θα συνεχιστούν και το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2019.