Εμμένει το πρόβλημα της στάθμευσης στην Αζόλιμνο

Το ζήτημα των χώρων στάθμευσης στην παραλία της Αζολίμνου, θίγει αναγνώστης της εφημερίδας, ο οποίος σημειώνει, πως η κατάσταση είναι προβληματική, καθώς ο μεγάλος χώρος στάθμευσης, ο οποίος μισθώνεται ετησίως, στην αρχή της τουριστικής περιόδου παραμένει κλειστός.

Σύμφωνα με τον κ. Δ. Μάρα, κάτοικο Αζολίμνου, ενώ πάντοτε στην παραλία της Αζολίμνου υπήρχε εμφανές πρόβλημα, όσον αφορά στη στάθμευση των αυτοκινήτων, τα τελευταία χρόνια βρέθηκε μία ικανοποιητική λύση, με τη μίσθωση νέου και ευρύχωρου πάρκινγκ, λίγα μέτρα ανηφορικά της παραλίας.

Ωστόσο, “τραγελαφικό” χαρακτηρίζει το γεγονός, πως αυτή τη στιγμή ο χώρος βρίσκεται κλειστός, αφού η σύμβαση με τον ιδιώτη ιδιοκτήτη, ο ίδιος εικάζει, πως έχει υπογραφεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο κ. Μάρας δηλώνει, ότι από τις αρχές Ιουνίου, κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά και κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αναγκάζονται να φτάσουν έως και τις παρυφές του Ι.Ν. Αναλήψεως, προκειμένου να σταθμεύσουν τα οχήματά τους, υπογραμμίζοντας, πως είναι ειρωνικό αφενός ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης να επιζητά την ανάπτυξη του τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αφετέρου να μισθώνει τον χώρο στάθμευσης που εξυπηρετεί ντόπιους και επισκέπτες, μόνο για δύο μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρα από τα όσα αναφέρει ο κάτοικος της Αζολίμνου, το φωτογραφικό υλικό “δείχνει”, πως όχι μόνο τα οχήματα “στοιβάζονται” επί του παραλιακού δρόμου, αλλά αγνοούν ακόμη και τις παρεμβάσεις που έχει υλοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, με την τοποθέτηση πλαστικών διαζωμάτων, στην πλευρά των ταβερνών, προκειμένου να σταθμεύσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις επιχειρήσεις και την παραλία, ενώ το ανοιχτό πάρκινγκ που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα σε απόσταση, διαθέτει άπλετο χώρο, για τη στάθμευση των οχημάτων.