Παράνομη στάθμευση και απουσία μέτρων στον δρόμο της Βάρης

Σενάρια... κυκλοφοριακής προκλητικότητας

  • Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2019 - 06:14

Ανεκδιήγητες συμπεριφορές καταγράφονται σχεδόν καθημερινά τις βραδινές αλλά και τις πρωινές ώρες στον δρόμο της Βάρης, αφού η κυκλοφοριακή αναρχία και προκλητικότητα έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Απόδειξη της κατάστασης που συναντάται καθημερινά από πολίτες της περιοχής, κατοίκους και λουόμενους, αποτελούν οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την παρούσα αναφορά, το περιεχόμενο των οποίων δείχνει ξεκάθαρα την ασυνειδησία ορισμένων, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους προκαλούν σοβαρό κομφούζιο στον περιορισμένου πλάτους δρόμο.

Αυθαίρετη στάθμευση επί της στροφής στο ύψος γνωστών επιχειρήσεων της παραλιακής ζώνης, προκλητική αδιαφορία για την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ από οδηγούς, καθώς και παραβίαση της κίτρινης διαγράμμισης, αποτελούν το καθημερινό σκηνικό στο δρόμο της παραλίας της Βάρης.

Πέραν των καθυστερήσεων που μπορούν να προκύπτουν στη μετακίνηση των οδηγών, αλλά και της στασιμότητας των οχημάτων, όταν από άναρχη στάθμευση, “παγώνει” η κυκλοφορία, έρχεται έντονα στο προσκήνιο και η αγωνία για την ασφάλεια ακόμη και των πεζών, που αδυνατούν να βρουν σημείο να σταθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πολίτες της περιοχής έχουν προβεί σε οχλήσεις και προφορικές καταγγελίες προς τον Δήμο και το Λιμεναρχείο, οι πλευρές των οποίων ως σήμερα, δεν έχουν κάνει σαφή την παρουσία τους με φόντο και την επισκεψιμότητα.

Η ανησυχία κατοίκων, όσο περνούν οι μέρες και το “κύμα” των επισκεπτών αυξάνεται, πολλαπλασιάζεται, ενώ απαιτείται άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων για επισήμανση της κίτρινης διαγράμμισης και αντικατάσταση των σπασμένων κολωνακίων.