Θάνατος χειριστή θαλάσσιου μοτοποδηλάτου στην Μύκονο

  • Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2019 - 13:12

Τραγικό τέλος είχε για Ιταλό τουρίστα η θαλάσσια διασκέδαση του στην περιοχή του Super Paradise της Μυκόνου, όταν οι ελιγμοί με το jet-ski που οδηγούσε οδήγησαν στην ανατροπή του και τον θάνατο του.

Ο 22 ετών αλλοδαπός τουρίστας επέβαινε σε νοικιασμένο jet-ski μαζί με την 23χρονη φίλη του, από το οποίο έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ελιγμού.

Παρά του ότι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και οι δύο επιβαίνοντας φορούσαν τα σωσίβια τους, ο νεαρός άνδρας στην προσπάθεια του να κολυμπήσει και να ανέβει εκ νέου στο θαλάσσιο όχημα, έχασε τις αισθήσεις του.

Εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται χαρακτηριστικά για το γεγονός ότι “Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για περιστατικό απώλειας αισθήσεων 22χρονου αλλοδαπού χειριστή εκμισθούμενου θαλάσσιου μοτοποδηλάτου, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΙΝΤΡΙ'' Μυκόνου. Συγκεκριμένα, ο 22χρονος άνδρας ως οδηγός του θαλάσσιου μοτοποδηλάτου και η 23χρονη συνεπιβαίνουσά του, έπεσαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ελιγμού,ενώ κατά την προσπάθεια  ανάβασης του άνδρα στο θαλάσσιο μοτοποδήλατο, έχασε τις αισθήσεις του”.

Υπήρξε αμεσότητα στην παροχή βοήθειας, από το ταχύπλοο σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Τ.Μ.31, το οποίο μετέβη στο σημείο του ατυχήματος, όπου ανέσυρε τον 22χρονο χωρίς τις αισθήσεις του, καθώς και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς.

Οι πρώτες βοήθειες που παρασχέθηκαν στο νεαρό δεν είχαν αποτέλεσμα, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, με τους γιατρούς να εικάζουν ότι μάλλον προήλθε από αναρρόφηση, στην προσπάθεια του να κολυμπήσει. Όμως τα σαφή αίτια θανάτου θα διευκρινιστούν από τη νεκροψία- νεκροτομή η οποία παραγγέλθηκε να διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Η συνοδός του 22χρονου,  η οποία επέβαινε στο jet-ski είναι καλά στην υγεία της, όμως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ

Για τις συνθήκες πρόκλησης του τραγικού συμβάντος διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.