7o Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Τήνου

  • Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2019 - 06:26

Καλοκαίρι 2019 και η φασιστική απειλή καλά κρατεί. Η μάχη ενάντια στον φασισμό είναι μονόδρομος για κάθε κοινωνία που θέλει να αυτοαποκαλείται "ελεύθερη".

Το ηχηρό αυτό μήνυμα μεταδίδει για 7η χρονιά το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Τήνου, με στόχο την αφύπνιση / ενίσχυση της συνείδησης του κόσμου που συμμετέχει και στηρίζει κάθε αντιφασιστική δράση.

Οι διήμερες εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης ξεκίνησαν χθες στην Παλλάδα με την ομιλία «Τουρισμός και στεγαστική επισφάλεια» - μια πρωτοβουλία ενάντια στην τουριστικοποίηση- αλλά και συναυλίες με τους Orandz, Twinsanity, Mc Yinka και Popoman – Circo Pirata.

Απόψε, θα πραγματοποιηθεί αφήγηση του παιδικού παραμυθιού «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ» και live sets από Venus Volcanism & Calmdown (aka Eliza Vidalis) στην Πλατεία Καρδιανής. Ακολουθούν dj sets από τους Neda (The prudence tapes) & Andreas Palmer στην πλατεία Καταπολιανής.

Μέσω του φεστιβάλ, δίνεται η ευκαιρία να εκφραστεί οποιαδήποτε στάση η οποία αντιπαρατίθεται στο φασιστικό φαινόμενο είτε από την μουσική, είτε από τα βιβλία, είτε από τις ζωγραφιές.

Η ομάδα διοργάνωσης θεωρεί πολύ σημαντική τη συμμετοχή όλων ενάντια στον κοινό εχθρό. Η συλλογικότητα, η αυτοοργάνωση καθώς και η αλληλεγγύη είναι τα ιδανικά χαρακτηριστική για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε μας επιβάλλουν. «Η καλλιτεχνική έκφραση είναι ένα δυνατό όπλο και είμαστε υποχρεωμένοι να την στηρίξουμε με ένα αντιφασιστικό φεστιβάλ»

Το 7ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Τήνου παίζει μουσικές, συζητά με ένταση, διοργανώνει με όρεξη, τσακίζει τον φασισμό.