Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Κέα

  • Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:35

Ο Δήμος Κέας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας διοργάνωσαν, από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ένα τριήμερο αφιερωμένο στην εθελοντική αιμοδοσία. Παρά τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν τις ημέρες εκείνες, η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Τζάνειου Νοσοκομείου βρέθηκε για ακόμη μία φορά στην Κέα.

Την Παρασκευή, στο Πνευματικό Κέντρο “Στυλιανός Ρέστης”, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από την κυρία Χρυσούλα Αλέπη, Δ/ντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Τζάνειου Νοσοκομείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Δημάρχου, κυρίας Ειρήνης Βελισσαροπούλου και της υπεύθυνης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας, κυρίας Σώζας Μουζάκη. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση όσων παρευρέθηκαν για την αιμοδοσία, την υγεία, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Παράλληλα, στο χώρο λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού με θέμα την αιμοδοσία.

Το Σάββατο και την Κυριακή κάτοικοι και φίλοι του νησιού αιμοδότησαν εθελοντικά στην Κορησσία και στην Ιουλίδα. Συνολικά οι εθελοντές αιμοδότες ήταν 117.

Παράλληλα με την αιμοδοσία, οποιοσδήποτε μπορούσε να ενημερωθεί σχετικά με την δωρεά μυελού των οστών, να δώσει δείγμα σάλιου και να γίνει υποψήφιος δότης. Συνολικά εγγράφηκαν 12 νέοι υποψήφιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες δόθηκε αναμνηστική κούπα, προσφορά της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας. Επιπλέον, στο χώρο της αιμοδοσίας υπήρχε μπουφές. Για την προσφορά των κερασμάτων ευχαριστούμε τους: Αρτοποιείο Ανδρέα Κόλλια, Αρτοποιείο Δημήτρη Δεμένεγα, Αρτοποιείο Τσούρτη Τάσου, Πολίτης Τροφοδοτική Κέας Α.Ε, Πανόραμα, Acorn Cookies, Ξέστερνου Ανθούλα. Επίσης ευχαριστούμε την κυρία Σταυρούλα Τριπιλιώτη για τα λουλούδια που προσφέρθηκαν στην ομάδα του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Θερμά ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές μας:
Ζουλός Στέλιος, οδηγός ασθενοφόρου, ο οποίος ανέλαβε τη μετακίνηση της κινητής μονάδας.
Καμίλης Θεόδωρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση και προετοιμασία του χώρου της αιμοδοσίας.
Πολίτη Μαριάνθη, Σαΐτη Μαρία, Πολιτη Ευαγγελία, Ξέστερνου Μαρία, Περδικάρη Ελένη, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ποισσών “Άγιος Ισίδωρος”, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρόν.
Κυσανδράκη Αντιγόνη, Κορασίδη Μαργαρίτα για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ακόμα, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κυρία Χρυσούλα Αλέπη, Δ/ντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Τζάνειου Νοσοσκομείου, που επισκέφθηκε την Κέα, έδωσε ομιλία και συντόνισε την αιμοδοσία. Η ομάδα του Τζάνειου Νοσοκομείου έρχεται στο νησί μας δύο φορές το χρόνο και τους ευχαριστούμε πολύ και αυτούς που δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους του να προσφέρουν ως αιμοδότες.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που συμμετείχατε ως αιμοδότες ή υποψήφιοι δότες μυελού των οστών, για την ανεκτίμητη προσφορά σας και το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας.

Δίνουμε ξανά ραντεβού σε έξι μήνες περίπου, στην καθιερωμένη αιμοδοσία του Μαρτίου.