Προ εκπλήξεως βρέθηκαν μαθητές και παριστάμενοι

  • Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2019 - 20:17

Ομαλά διεξήχθη σε γενικές γραμμές η καθιερωμένη στεφάνωση στο κέντρο της Ερμούπολης, χωρίς ωστόσο να λείπουν και κάποιες αστοχίες, οι οποίες ομολογουμένως προκάλεσαν την έκπληξη του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να καμαρώσει τους μαθητές του νησιού.

Παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται κάθε χρόνο κατά τον εορτασμό των εθνικών επετείων είναι γνωστές, φέτος παρατηρήθηκαν κάποια μικροπροβλήματα ως προς τον προγραμματισμό, τα οποία μονοπώλησαν τα βλέμματα των παρισταμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή στεφάνωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά με αποτέλεσμα η απόδοση τιμής στο Ηρώο των Πεσόντων να ξεκινήσει λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Ενώ η παρέλαση των μαθητικών τμημάτων βρισκόταν σε εξέλιξη με κατεύθυνση την πλατεία Ηρώων, οχήματα διεξέρχονταν κανονικά επί της οδού Νικηφόρου Μανδηλαρά, με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστούν» στο σημείο της στεφάνωσης, όπου ήταν παραταγμένοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και κόσμος.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες, στις οποίες ο κόσμος φαίνεται να περνά ή να στέκεται μπροστά από τα σταματημένα οχήματα προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες και παράλληλα, ένας εκ των αρμοδίων για το συντονισμό των τμημάτων της παρέλασης να δίνει οδηγίες στους οδηγίες για την αποσυμφόρηση της κατάστασης και για να μπορέσουν τα τμήματα να αποχωρήσουν με ασφάλεια από το σημείο.

Ετικέτες: