Επανεκλογή του Νεκτάριου Αλυφαντή στη θέση του Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Κυκλάδων

«Συνεχίζουμε δυναμικά το δύσκολο έργο»

Στην κεφαλή της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κυκλάδων θα παραμείνει και την επόμενη τριετία ο Νεκτάριος Αλυφαντής, έχοντας λάβει το «πράσινο φως» από την πλειοψηφία των βαθμοφόρων που συμμετείχαν στην προβλεπόμενη διαδικασία.

Η υποψηφιότητα του κ. Αλυφαντή ήταν η μοναδική, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκλογή του, βάσει του κανονισμού διοίκησης ήταν η συγκέντρωση του 50% (συν μίας) των ψήφων. Δικαίωμα ψήφου είχαν δέκα βαθμοφόροι από Σύρο, Μύκονο και Αθήνα, εκ των οποίων ψήφισαν οι εννιά. Ο κ. Αλυφαντής, ο οποίος αρχικά ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους το Σχέδιο Τριετούς Προγραμματισμού της ΠΕ Κυκλάδων έλαβε συνολικά επτά ψήφους, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

Όπως εξηγεί στην «Κοινή Γνώμη», σε περίπτωση έλλειψης υποψηφιοτήτων ή συγκέντρωσης λιγότερων ψήφων από το προαπαιτούμενο ποσοστό, η Γενική Εφορεία Προσκόπων θα αναλάμβανε τη Διοίκηση των Κυκλάδων και θα προκήρυττε ξανά εκλογές μετά από έξι μήνες, ή θα μπορούσε να διορίσει κάποιον Περιφερειακό Έφορο για έναν χρόνο. Από την άλλη, η θητεία του Εφόρου που αναδεικνύεται μέσα από εκλογική διαδικασία είναι τριετής. Διευκρινίζεται βέβαια, ότι ένας Έφορος δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη συνεχόμενη θητεία, ως εκ τούτου ο κ. Αλυφαντής θα εκτελέσει τα καθήκοντά του για δεύτερη και τελευταία τριετία και αν το επιθυμεί, μπορεί να εκφράσει εκ νέου ενδιαφέρον μετά από τρία χρόνια. Σημειώνεται πως, η τρέχουσα θητεία ολοκληρώνεται στις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Στόχος η ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του Προσκοπισμού στις Κυκλάδες

Στην ερώτηση εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί για τον ίδιο ένδειξη αναγνώρισης του έργου που προσέφερε τα τελευταία τρία έτη από τους συμμετέχοντες βαθμοφόρους, ο κ. Αλυφαντής δήλωσε προβληματισμένος για τις δύο λευκές ψήφους. «Δεν ξέρω αν είναι όλοι ευχαριστημένοι, καθώς τα δύο λευκά είναι ουσιαστικά ψήφοι διαμαρτυρίας. Από την άλλη βέβαια, δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις. Δεν ήμουν για όλους ο τέλειος περιφερειακός, ήμουν για τους περισσότερους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, διαβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων θα συνεχίσει δυναμικά το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει για την ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του Προσκοπισμού στις Κυκλάδες, έχοντας ως συμπαραστάτες έμπειρους βαθμοφόρους από όλο το Νομό και τους δεκάδες γονείς παιδιών που ανήκουν στην προσκοπική οικογένεια.

Ένα από τα μελλοντικά σχέδια του κ. Αλυφαντή είναι ο εορτασμός των 110 χρόνων του Κυκλαδίτικου Προσκοπισμού, το 2022. «Δυστυχώς, ο προηγούμενος Έφορος Σωτήρης Φραγκίδης δεν κατάφερε να γιορτάσει τα 100 χρόνια, όπως επιθυμούσε. Οπότε, κρίνουμε πως η επέτειος των 110 χρόνων με ανοιχτές εκδηλώσεις για όλο το νησί αποτελεί ένα οφειλόμενο χρέος προς εκείνον, που προσέφερε τόσα πολλά στο Σώμα».