Αναστολή ανέγερσης ξενοδοχειακής στη Βλυχάεδα Σαντορίνης

  • Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:37

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για αναστολή εκτέλεσης των αδειών, βάσει των οποίων εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής του ξενοδοχείου της ανώνυμης εταιρείας ΜΑΡΜΑΡΙ Α.Ε. στην περιοχή της Βλυχάδας στην νότια Σαντορίνη.

Η αναστολή εκτέλεσης των αδειών έχει ισχύ μέχρι την έκδοση απόφασης του Δικαστηρίου επί της αιτήσεως ακυρώσεως της υπ’αριθμόν 173/2009 οικοδομικής αδείας (με τις αναθεωρήσεις της) που έχει προσβληθεί με την ΑΚ 255/12.06.2019 αίτηση ακυρώσεως του Σωματείου, μετά από παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στην εκδοθείσα άδεια.

Ως εκ τούτου η ΥΔΟΜ Θήρας είναι υποχρεωμένη να προβεί ΑΜΕΣΑ στην έκδοση εντολής διακοπής εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της συγκεκριμένης περίπτωσης, η ΕΛΛΕΤ μαζί με δέκα ακόμη φορείς του νησιού, ζητούν την θέσπιση ζώνης απόλυτης προστασίας του φυσικού τοπίου και των φυσικών σχηματισμών σε βάθος 500 μέτρων, ολόκληρης της περιοχής, η οποία σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ ΑΑΠ 144 του 2012 εκτείνεται από την Βλυχάδα έως την περιοχή των ανασκαφών του Ακρωτηρίου.