Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Κυκλάδων

"Να μην επιτρέψουμε το συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ στις 25/02"

  • Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:42

"Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αφού παρείχε την πλήρη στήριξή της στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο λαιμητόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου υπονομεύοντας ανοιχτά τη μεγάλη απεργία της 18 Φλεβάρη, στηρίζοντας απροκάλυπτα την κυβέρνηση, ετοιμάζει ένα συνέδριο παρωδία, στο οποίο η Κυβέρνηση θα ανταποδώσει τη χάρη στους εργατοπατέρες μιας και θα το εποπτεύσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη και των ΜΑΤ.

Δεν μας εκπλήσσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ο ρόλος της αυτός είναι, έχουν αποκαλυφθεί. Ενδιαφέρονται μόνο να κρατούν τις καρέκλες τους, να έχουν στις Διοικήσεις τους εργοδότες. Θέλουν συνδικάτα χωρίς τη ζωντανή συμμετοχή εργατών, αλλά διοικητικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που θα συνδιαλέγονται με την εργοδοσία και θα παίρνουν αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων, τις οποίες στη συνέχεια θα τις εμφανίζουν ως τις «μόνες δυνατές». Αυτή είναι η δουλειά της συνδικαλιστικής μαφίας εδώ και πολλά χρόνια, να στηρίζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Αυτοί που το παίζουν δημοκράτες και νομοταγείς, ούτε το καταστατικό της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν ακολουθούν και δεν σέβονται. Κάνουν Συνέδριο κατά πως τους βολεύει. Εφαρμόζουν μόνο το κομμάτι που τους ενδιαφέρει κι αυτό δεν είναι άλλο από το ποιος θα εκλεγεί στην καρέκλα, ποιος θα κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων για  τα επόμενα χρόνια και ποιος θα συμφωνεί με τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων καταδικάζει και καταγγέλλει τα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ καθώς επίσης και την κυβέρνηση για την αντιδημοκρατική στάση της. Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου. Όχι με νόθους, εργοδότες, ΜΑΤ και την Κυβέρνηση, αλλά με εργαζόμενους που θα συζητήσουν για τα προβλήματα μας, τις ανάγκες μας, τους αγώνες μας, την κατεύθυνση του κινήματός μας. Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!

ΧΩΡΙΣ ΝΟΘΟΥΣ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!