Νέο εγχείρημα του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σύρου η αντικατάσταση κουφωμάτων του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Τμήματος, κόστους 12.000 ευρώ

Βαθύτατη εκτίμηση προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Στην αναβάθμιση της εικόνας και του εξοπλισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και γενικότερα, στη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των πασχόντων συνανθρώπων μας συνεχίζει να συμβάλει σημαντικά μέσω του έργου του ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου με την επωνυμία «Πρόσβαση».

Οι δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2016 έως σήμερα, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, παρουσία μελών, φίλων, εκπροσώπων του Νοσοκομείου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέσσερα χρόνια ενεργής και εποικοδομητικής παρουσίας

Το πρώτο έτος λειτουργίας του, ο Σύλλογος ανέλαβε την ολική ανακαίνιση της Παθολογικής Κλινικής (αλλαγή του πατώματος και επίστρωση με γρανιτοπλακάκι, βάψιμο, συντήρηση κουφωμάτων, ανανέωση παλαιάς επίπλωσης κ.α.). Επιπλέον, προχώρησε στον ελαιοχρωματισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ προμηθεύτηκε και τοποθέτησε τρία κλιματιστικά σε θαλάμους νοσηλείας ασθενών.

Την επόμενη χρονιά, ο Σύλλογος διέθεσε αρκετούς επιδαπέδιους και επιτραπέζιους ανεμιστήρες, ανανέωσε τον ιματισμό του Νοσοκομείου (σεντόνια, υποσέντονα, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, κουρτίνες) αλλά και αρκετό από τον ιματισμό του χειρουργείου, προμηθεύτηκε και δώρισε φορητό υπερηχοτομογράφο, καθώς και πολυμηχάνημα για τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής και άλλαξε τα κουφώματα της Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων, λόγω παλαιότητας.

Το 2018 προμηθεύτηκε και δώρισε στο Νοσοκομείο ένα καρότσι επειγόντων συμβάντων, ένα καρότσι νοσηλείας και δύο παιδικά στρώματα για την κάλυψη των αναγκών της Παιδιατρικής Κλινικής, προσέφερε δύο σταθερά τηλέφωνα για τις ανάγκες του θυρωρείου και ολοκλήρωσε το σημαντικό έργο της αλλαγής του φθαρμένου πατώματος και της επίστρωσης με γρανιτοπλακάκι της Καρδιολογικής Κλινικής και όλων των διαδρόμων και ιατρείων στο δεύτερο όροφο.

Το 2019, οι Φίλοι του Νοσοκομείου προμηθεύτηκαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την ψηφιακή απεικόνιση των ακτινογραφιών και άλλαξαν τα κουφώματα του νέου οδοντιατρείου, ενώ σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη αντικατάσταση κουφωμάτων του Μαιευτικού Γυναικολογικού Τμήματος, κόστους 12.000 ευρώ, η οποία υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα. Αμέσως μετά, θα προχωρήσουν στον ελαιοχρωματισμό του Τμήματος και σε μερικές επιδιορθώσεις στην οροφή και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, ώστε να καλλωπιστεί ο χώρος και να γίνει πιο ζεστός για τις μητέρες και τα βρέφη που έρχονται στη ζωή.

Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Απόστολο Ευκαρπίδη, αυτά τα τέσσερα χρόνια, τα έργα και οι δωρεές του Συλλόγου, ανέρχονται περίπου στις 60.000 ευρώ.

Περισσότερα από 800 μέλη ενισχύουν το έργο του Συλλόγου

Από την πλευρά της, η πρόεδρος κ. Ράνια Κουϊμτζή Νικολοπούλου ευχαρίστησε θερμά όλους τους χορηγούς και πολύτιμους συνεργάτες του Συλλόγου, καθώς και τα μέλη του που ξεπερνούν σήμερα τα 800 άτομα. Παράλληλα, κάλεσε κι άλλους πολίτες και φίλους της Σύρου να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια μέσω της ετήσιας συνδρομής που αντιστοιχεί στα 10 ευρώ. «Σας περιμένουμε για να στηρίξουμε όλοι μαζί το έργο του Νοσοκομείου, που διασφαλίζει το πολυτιμότερο αγαθό μας… την Υγεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Σύλλογο απηύθυναν τόσο ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ευάγγελος Πανοηλίας, όσο και ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Νίκος Τρίτζαλης, χαρακτηρίζοντας πολύτιμη τη βοήθειά του προς το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού. Και οι δύο εκπρόσωποι του Νοσοκομείου εξέφρασαν την ανάγκη δημιουργίας ενός καινούριου Νοσοκομείου από πλευράς οργάνωσης, κλινών και συνθηκών νοσηλείας. Ωστόσο, ο κ. Τρίτζαλης κατέστησε γνωστό ότι έχουν ήδη  νέες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Ν. Πρίντεζη, Α. Ρηγούτσου, Μ. Βαρθαλίτου, Μ. Βουτσίνου και Μ. Στρατή για τη διαρκή στήριξη που παρέχουν το Σύλλογο, καθώς και τους καλλιτέχνες Μαρία Ρώτα, Αγγελική Μπρισνόβαλη, Μιχάλη Μακρουλάκη, Αχιλλέα Δρούγκα και Γιάννη Δανέλη για τη δωρεά έργων τους, 32 στο σύνολο, για τις ανάγκες της λαχειοφόρου αγοράς.

Χαιρετισμό απηύθυναν Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Συγκοινωνιών Κυκλάδων Μάρκος Δαδάος, η εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Αγγελική Πρίντεζη και ο εκπρόσωπος της «Λέσχης Ελλάς» Δημήτρης Κοσμάς, οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στη σημαντική δράση του Συλλόγου, όσο και στην εργατικότητα και την προσήλωση του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Την πίτα ευλόγησαν ο π. Κωνσταντίνος Κοντός και ο Φάδερ Τζων, ενώ το Νεανικό Τμήμα της Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων υπό τη διεύθυνση της Έλλης Γούναρη παρουσίασε τρία τραγούδια.