Αφιερώματα του αμερικανικού Insider, του ιταλικού περιοδικού Dove και του σταθμού CNBC σε Πάρο, Ίο και Σύρο

Τα νησιά των Κυκλάδων στα διεθνή ΜΜΕ

  • Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020 - 06:13

Σε λίστες διεθνών ΜΜΕ με τα λιγότερο γνωστά, αλλά και εντυπωσιακά νησιά των Κυκλάδων, φιγουράρουν η Πάρος, η Ίος και η Σύρος.

Για τους περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό, οι γνώσεις τους για τα ελληνικά νησιά σχεδόν εξαντλούνται στη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Κρήτη. Τα διεθνή ΜΜΕ, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε εναλλακτικούς προορισμούς, που συνδυάζουν το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι (ήλιος – θάλασσα), με εναλλακτικές δραστηριότητες.

Εντυπωσιακά, αλλά άγνωστα “διαμάντια”

Για το αμερικανικό insider.com, η Πάρος και η Ίος, βρίσκονται ανάμεσα στα εκατό πιο εντυπωσιακά νησιά παγκοσμίως.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο της μεγάλης ειδησεογραφικής πύλης των ΗΠΑ, στην κατηγορία των ταξιδιών, “από αμμώδεις ακτές σε κρυστάλλινα νερά, μπορεί να νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα, σε ό,τι αφορά στα νησιά. Ωστόσο, φαίνεται, ότι πολλά από τα καλύτερα νησιά του κόσμου είναι λιγότερο γνωστά, παρά την απαράμιλλη ομορφιά τους. Το Insider ρώτησε κάποιους από τους καλύτερους travel bloggers και ειδικούς για τα πιο εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα νησιά, που έχουν επισκεφτεί και δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος”.

Για την Πάρο, η οποία βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα με τα 100 εντυπωσιακότερα νησιά, μίλησε η Έμμα Λέγκατ, Διευθύντρια Επικοινωνίας της εφαρμογής HotelTonight, η οποία αφορά σε ονλάιν ξενοδοχειακές κρατήσεις. Η Λέγκατ σημείωσε, ότι “οι απομακρυσμένες παραλίες του νησιού, οι πανέμορφοι λόφοι του και τα χωριουδάκια με τα λευκά σπιτάκια φτιάχνουν το τέλειο φόντο, για όποιον ψάχνει μία πιο χαλαρή εμπειρία, σε σύγκριση με τα πλήθη της γειτονικής Μυκόνου. Ανακαλύψτε τα μαγευτικά χωριά και απολαύστε τη γαστρονομική σκηνή των διάσημων εστιατορίων που βρίσκονται στη σειρά, δίπλα σε αυθεντικά συνοικιακά διαμάντια”.

Η Ρενέ Σάντγκριν, υπεύθυνη των social media στην Topdeck Travel, συμφώνησε, ότι η Πάρος ενδεχομένως δεν έχει την προσοχή που αξίζει. “Με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τις εντυπωσιακές παραλίες της, την Πάρο αξίζει να την επισκεφτεί κανείς. Είναι ιδανική για νέους και ζευγάρια και προσφέρει ό,τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα κυκλαδίτικο νησί – εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους, αστραφτερά χωριά με λευκά σπίτια, και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα”.

Για την Ίο, γράφει το Insider, πως πρόκειται για ένα εκπληκτικό, αν και λιγότερο γνωστό νησί, που θα βρει κανείς στις Κυκλάδες. Έχει πανέμορφες παραλίες, αλλά είναι η αίσθηση που αφήνει στον επισκέπτη και η νυχτερινή ζωή, που τους τραβά εκεί.

«Θα επιστρέψουμε σύντομα»

Αφιέρωμα στην Ίο, έκανε και το ιταλικό περιοδικό Dove, με το κυκλαδίτικο νησί να φιγουράρει στο εξώφυλλό του, με τον τίτλο “Θα επιστρέψουμε σύντομα”.

«Γι 'αυτό επιλέξαμε την Ελλάδα στο εξώφυλλο: για εμάς είναι κάτι περισσότερο από όνειρο. Η Ελλάδα είναι οι πρώτες διακοπές μακριά από την Ιταλία με φίλους, είναι η υπενθύμιση της πιθανής περιπέτειας μακριά από την ομπρέλα της μαμάς και του μπαμπά. Ένα βάπτισμα που με τα χρόνια έχει μετατραπεί σε μια ρομαντική απόδραση για δύο και στη συνέχεια μια επιστροφή με τα παιδιά τους. Η Ελλάδα έχει προσαρμοσμένες γωνίες για κάθε στιγμή της ζωής», αναφέρει το ιταλικό περιοδικό.

Μάλιστα, προτείνεται το νησί της Ίου, για το οποίο διευκρινίζεται, πως «πλέον γίνει νησί με μπουτίκ ξενοδοχεία και εξελιγμένα κλαμπ. Και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να προσθέσουμε ένα άλλο επεισόδιο στην άπειρη ιστορία αγάπης μεταξύ μας και της Ελλάδας», με την υπόσχεση, όταν πλέον έχει ξεπεραστεί η τραγική ιστορία της πανδημίας, οι Ιταλοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ασφαλείς και έτοιμοι να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Η Σύρος στο CNBC

Από τις προτάσεις των διεθνών ΜΜΕ δεν λείπει και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος. Σύμφωνα με λίστα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNBC, η Σύρος μπορεί να “αντικαταστήσει” τη Σαντορίνη, για εκείνους που ζητούν περισσότερο ήσυχες και λιγότερο ακριβές διακοπές.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του CNBC:

“Τα διάσημα, ασβεστωμένα σπιτάκια της Σαντορίνης αποτελούν εδώ και δεκαετίες πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες. Για μια πιο ήσυχη (και λιγότερο ακριβή) γεύση της ελληνικής ζωής, το νησί της Σύρου προσφέρει ένα μείγμα από όμορφες παραλίες και μικρά χωριά .«Είναι εντελώς διαφορετικό (από τη Σαντορίνη). Μοιάζει με την Ιταλία… λόγω των χρωμάτων του νησιού », λέει η Ζίνα Μπένκιχ διευθύνουσα σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Group στο CNBC. Πράγματι, η Άνω Σύρος, ακριβώς πάνω από την πρωτεύουσα του νησιού, Ερμούπολη χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και συνδυάζει στενά δρομάκια με αυλές. Εντυπωσιακά είναι τα κτίρια της Ερμούπολης με τα παστέλ χρώματα και τις μαρμάρινες πλατείες. Οι παραλίες Φοίνικας και Γαλησσάς είναι καλές επιλογές αν θέλετε άμμο, αλλά αν είστε απελπισμένοι για λάμψη και γοητεία, η Μύκονος απέχει μόλις μισή ώρα με το φέρι”.