Ανοιχτό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου για παιδιά και γονείς

Ξέγνοιαστα απογεύματα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ενημέρωση από τη Δημοτική Σύμβουλο Σύρου – Ερμούπολης, Ειρήνη Δράκου για τα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών στους τομείς ευθύνης της

Ως χώρος αναψυχής για οικογένειες θα λειτουργεί από τις επόμενες ημέρες το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή του Μάννα, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να το επισκεφτούν με τα ποδήλατά τους και να περάσουν ευχάριστες στιγμές.

Κάθε χρόνο, μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές του νησιού που διοργανώνονται από το Τμήμα Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, το Πάρκο συντηρείται και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το φετινό πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε, ωστόσο το Πάρκο είναι και πάλι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι μικρούς και μεγάλους φίλους του που θα το επιλέξουν για αναψυχή, παιχνίδι, ποδήλατο και κάθε άλλη δραστηριότητα που επιτρέπουν οι συνθήκες του χώρου. Ανάλογες δυνατότητες προσφέρουν φυσικά και οι παιδικές χαρές του νησιού που βρίσκονται και πάλι στη διάθεση των δημοτών.

Οι εργασίες καθαριότητας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ολοκληρώνονται σήμερα και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα κοινοποιήσει το πλήρες ωράριο λειτουργίας του.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Παιδείας, Βιβλιοθηκών και Δια Βίου Μάθησης, Ειρήνη Δράκου, αναφέρθηκε εν συντομία τόσο στη λειτουργία του Πάρκου, όσο και στις υπόλοιπες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε όλους τους τομείς ευθύνης της.

Στο πλευρό των σχολείων

Όπως τόνισε, πέρα από την αμηχανία των πρώτων ημερών, η Επιτροπή Παιδείας πέρασε σε επιθετική στάση και προσπάθησε να διατηρήσει την επαφή της με τους Διευθυντές των σχολείων κάθε βαθμίδας, από τους βρεφικούς σταθμούς μέχρι τα Λύκεια. «Είναι σημαντικό για τους ίδιους να αισθάνονται ότι ο Δήμος βρίσκεται δίπλα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κ. Δράκου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την πολύτιμη συμβολή των Τμημάτων Καθαριότητας και Μικρών Έργων για την απολύμανση και συντήρηση των σχολικών μονάδων, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στους όμορφους και φροντισμένους χώρους τους. «Πιστεύω πως, το ίδιο θα γίνει και τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό θα βοηθήσουν σημαντικά και οι υπάλληλοι με οχτάμηνη σύμβασης που θα βρίσκονται στις θέσεις τους».

Σημαντικά βήματα για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Επιπλέον, η κ. Δράκου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επεξεργασία και τον εμπλουτισμό του ηλεκτρονικού καταλόγου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης. Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί 13.205 τίτλοι βιβλίων και η διαδικασία συνεχίζεται. Υποστήριξε μάλιστα πως αυτό αποτελεί κατόρθωμα για ολόκληρο το νησί, καθώς είναι κάτι που δεν το συναντούμε εύκολα κάπου αλλού. Πρόσθεσε ακόμα, πως το προηγούμενο διάστημα αξιοποιήθηκε ο χρόνος για καθαριότητα των βιβλίων, μια ανάγκη που συνεχώς υπάρχει και προϋποθέτει περισσότερα χέρια βοηθείας.

Τέλος, η κ. Δράκου αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και την προετοιμασία των νέων τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που θα λειτουργήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο.