«ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

Το μοναδικό θαλάσσιο πάρκο της ΑΜΘ βρίσκεται στην παραλία Αρωγής

Το SEA PARK Arogi-Fanari ξεκίνησε τη λειτουργία του και φιλοδοξεί του χρόνου να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα
  • Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2020 - 06:26

Το πρώτο θαλάσσιο πάρκο στην Περιφέρεια ΑΜΘ, το SEA PARK Arogi-Fanari, ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα, τη λειτουργία του στην παραλία της Αρωγής, φιλοδοξώντας όχι μόνο να φέρει αυτό τον τρόπο διασκέδασης στην περιοχή μας, αλλά και να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο σε όλη την Ελλάδα.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος φέτος, όμως τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός και το κλείσιμο των συνόρων, είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετηθεί ένα μέρος από το σύνολο του πάρκου.

Όμως του χρόνου, αν όλα πάνε καλά, θα δούμε στην περιοχή μας ένα ακόμα μεγαλύτερο πάρκο όπως ελπίζει ο υπεύθυνος για την δημιουργία του, κ. Κώστας Μπαμπέλης.

Με όλα τα μέτρα ασφαλείας η λειτουργία

Το κοντινότερο ανάλογο πάρκο βρίσκεται στη Χαλκιδική, και ήθελαν να στήσουν το δεύτερο μεγαλύτερο τέτοιο πάρκο στην Ελλάδα, τα κομμάτια για το οποίο έχουν ήδη προμηθευτεί.

Ήταν μάλιστα έτοιμοι να το αναπτύξουν, όμως κυρίως λόγω του περιορισμού των επισκεπτών στην περιοχή, αποφάσισαν φέτος να ξεκινήσουν εν μέρει, και του χρόνου, αν όλα πάνε καλά και υγειονομικά, να μπορέσουν να λειτουργήσουν ένα από τα 2 μεγαλύτερα τέτοια θαλάσσια πάρκα στην χώρα.

Το πάρκο αυτή τη στιγμή έχει τσουλήθρες, κυλίνδρους ισορροπίας, εμπόδια, βουτιές και άλλα, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, τόσο υγειονομικά για τον κορωνοϊό, αλλά και για την ασφάλεια όσων το χρησιμοποιούν.

Έτσι για τα παιδιά από 6-12 ετών είναι υποχρεωτική η συνοδεία του γονέα μέσα, ώστε να υπάρχει κάποιος να τα επιτηρεί. Επίσης όλοι όσοι ανεβαίνουν στο πάρκο φορούν σωσίβια, ενώ υπάρχουν και δύο ναυαγοσώστες καθώς και ακόμα 4 άτομα, που προσέχουν συνεχώς ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με όσους το χρησιμοποιούν.

Κέρδισε το ενδιαφέρον των παραθεριστών το πάρκο

Τα μηνύματα από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του πάρκου είναι πολύ θετικά, και παρά το γεγονός ότι πολλοί στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί, γιατί δεν το γνώριζαν, στη συνέχεια αγκάλιασαν το εγχείρημα και μπήκαν, ξαναμπήκαν, και συνεχίζουν να το αγκαλιάζουν.

«Η καλύτερη διαφήμιση είναι τα χαμόγελα του κόσμου. Αυτό με ικανοποιεί. Ακόμα και αν μπουν με ενδοιασμούς να βγαίνουν χαμογελαστοί» ανέφερε ο κ. Μπαμπέλης.

Όσο για την επόμενη χρονιά, θεωρεί πως θα μπορέσουν να αναπτύξουν πλήρως το πάρκο, αν πάνε καλύτερα τα πράγματα, κάτι που δεν ισχύει φυσικά μόνο για αυτούς, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες.

«Νομίζω ότι βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι για την παραλία του Φαναρίου και της Αρωγής» σημείωσε, τονίζοντας πως μέσα σε λίγα χρόνια, από εκεί που δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα πλέον υπάρχουν πάρα πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες για διάφορα ενδιαφέροντα στην εν λόγω περιοχή, κάτι που κάνει την παραλία πιο ανταγωνιστική σε σχέση με πολλά άλλα μέρη.