Ενίσχυση των παραλιών Κινίου και Λωτού με νέες ομπρέλες

Αέρας ανανέωσης στη δυτική Σύρο

  • Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2020 - 06:18

Η συνεχής αναβάθμιση των παραλιών που εμπίπτουν στο πεδίο ευθύνης της και προσφέρουν κάθε καλοκαίρι μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής σε κατοίκους και επισκέπτες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων αποτελεί έναν από τους στόχους της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου.

Σε άριστη συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Σύρου η παραλία του Κινίου ενισχύθηκε στις αρχές του Ιουλίου με εννιά συνολικά ομπρέλες, ενώ δίπλα από τον χώρο στάθμευσης τοποθετήθηκε μία καινούρια τουαλέτα σύγχρονων προδιαγραφών.

Οι επτά από τις εννέα ομπρέλες πήραν τη θέση τους στη μεγάλη παραλία του Κινίου, ενώ οι υπόλοιπες δύο στη δεξιά πλευρά του χωριού και συγκεκριμένα στο τμήμα, πλησίον της προβλήτας. Παράλληλα, με πέντε νέες ομπρέλες ενισχύθηκε και η παραλία του Λωτού, η οποία αποτελεί έναν μικρό παράδεισο.

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο κ. Αντώνης Ρηγούτσος, μέλος της Κοινότητας Άνω Σύρου τόνισε ότι στο πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς έχει ενταχθεί η πλήρης αναμόρφωση του μόλου Κινίου. «Θα γίνει αλλαγή στα φώτα, θα τοποθετηθούν ζαρντινιέρες και θα δημιουργηθεί ένα πεζοδρόμιο με κυβόλιθους στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο το οποίο θα είναι διακριτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Κίνι αποτελεί μία από τις πιο οργανωμένες και πολυσύχναστες περιοχές, η παραλία της οποία συγκεντρώνει τις Κυριακές έως και 2.000 άτομα που απολαμβάνουν τα μπάνια τους, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Ετικέτες: