Τηλε-ημερίδα Σωματείου Ατόμων με προβλήματα όρασης Νομού Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ»

"Η Αρωγή φροντίζει την όραση"

  • Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:02

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα όρασης, στις 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20.00 το Σωματείο Ατόμων με οπτική αναπηρία Νομού Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: “Η ΑΡΩΓΗ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ”.

Η εκδήλωση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης με χρήση της πλατφόρμας ZOOM. Πληροφορίες σύνδεσης θα υπάρχουν στο FACEBOOK ΑΡΩΓΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η προτροπή ανταπόκρισης των αρμόδιων φορέων για τις ανάγκες των Κυκλάδων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενώνει τις Κυκλάδες μέσω μιας πλατφόρμας συνεργασίας επιστημόνων και κατοίκων των νησιών μας.

Η ημερίδα μας θα ξεκινήσει από την Τήνο. Ο παιδίατρος κ. Ιωάννης Παγώνης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξειδικευθείς στην Α΄. Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών - Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», θα μιλήσει για την «πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των διαταραχών της όρασης στα παιδιά.

Στη συνέχεια από την Πάρο, ο χειρουργός-οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Αλσαμαήλ, με σπουδές ΜD στο Victor Babes University of medicine and Pharmacy, Timisoara, εξειδικευθείς στο Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός”. Πρόκειται να αναπτύξει θέματα που αφορούν οφθαλμικές παθήσεις, εστιάζοντας στις μορφές γλαυκώματος και του σακχαρώδη διαβήτη.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί στην Σύρο με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Άγι Τσουρό, γιατρό, επισκέπτη καθηγητή στο Imperial College, του Λονδίνου, πρώην Διευθυντή Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και σήμερα διεθνή σύμβουλο κυβερνήσεων κρατών και πόλεων για την υγεία και τη βιωσιμότητα.

Ο Δρ Τσουρός θα μιλήσει σχετικά με τις «Παγκόσμιες προκλήσεις και προτεραιότητες για τα προβλήματα όρασης στον πληθυσμό και τις σχετικές αναπηρίες» με αναφορές στις στρατηγικές και προγράμματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Θα εστιάσει στα θέματα πρόληψης, ανισοτήτων και πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας καθώς επίσης στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες όρασης και τις κατάλληλες παρεμβάσεις στο αστικό και φυσικό περιβάλλον που θα διευκολύνουν τις δραστηριότητες τους και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.

Κάθε ένας από εσάς θα μπορεί να παρακολουθήσει την ημερίδα χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το κινητό του από τον δικό του χώρο. Θα υπάρχει χρόνος να τεθούν ερωτήσεις . Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail arogink18@gmail.com(link sends e-mail).