Αίτημα ανάπλασης για το “κρυφό διαμάντι” του Μ. Γιαλού

  • Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2020 - 06:15

Την ανάπλαση της παραλίας, που βρίσκεται στο ύψος της διασταύρωσης του κεντρικού δρόμου του Μέγα Γιαλού προς Αγία Μαρίνα, αιτείται ο Σύλλογος Φίλων Μέγα Γιαλού Σύρου, σε αίτημά του προς τη Δημοτική Κοινότητα Βάρης και το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης,

Την ανάπλαση της παραλίας, του τοιχίου και της ράμπας από την είσοδο πρόσβασης, ζητά στο πλαίσιο των αιτημάτων του για ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα που θα καταθέσει η Δημοτική Κοινότητα Βάρης προς το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στο πλαίσιο κατάρτισης του δημοτικού τεχνικού προγράμματος για το 2021.

Πρόκειται για μία από τις “κρυφές οάσεις” του νησιού, με πεντακάθαρα νερά, που ελάχιστοι επισκέπτες γνωρίζουν, ενώ βρίσκεται “εκτός ραντάρ” και για τους περισσότερους Συριανούς. Παρ’ όλα αυτά η μικρή και μεγάλη παραλία στο ύψος του “Ταλαρά”, έχει πιστούς και συχνούς επισκέπτες, οι οποίοι και φροντίζουν σε μεγάλο βαθμό για τη διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας.

Στο αίτημά τους, οι Φίλοι του Μέγα Γιαλού, ζητούν, πέρα από τα προαναφερθέντα, την κάλυψη των λακκουβών σε όλο το μήκος του δρόμου, τη συντήρηση του τοιχίου της παραλίας από την πλευρά του “Ταλαρά”, καθώς και τη μετακίνηση της πινακίδας εξόδου της οδού Αγ. Μαρίνας στη δεξιά πλευρά.